Heb hem uiteindelijk toen niet gekocht, maar wel wat onderzoek naar gedaan. Lees vaak dat mensen even een aanloopperiode hebben met de Santos. Had deze link nog in Mn leeslijst staan: https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=1276bobbee schreef:Ben aan het stoeien met de santos kneder Adriaan....zoals ik het nu ervaar? Hij zal wel een flinke learning curve hebben! Pfff, wat een draak van een machine. Denk dat ik hem maar op marktplaats zet.@3aan schreef:Nadat ik het gesprek met de Bakker had gehad ging het als vanzelf, daarvoor toch zeker een 15 kilo meel verkloot, dat haalde ik bij de Tangermarkt in den Haag, heel mooi meel voor 35 cent de kilo, dan gooi je hooguit €5,- in de vuilbak, van koffie heb ik wel meer gedoneerd aan het ronde archief.bobbee schreef:Gisteravond een deeg proberen te draaien van 1500 gram maar dat ging niet lekker. Duidelijk dat je dit apparaat even goed moet leren kennen of vol storten met minimaal 1400 gram meel excl water etc...
Ik ga door en ben benieuwd of ik de santos onder knie krijg.
Ik hoop dat je het met een betere vulling beter gaat doen, kan je de Santos bowl/schaal ook variabel remmen? Zoja dan zoveel remmen dat die net niet gaat opstropen.
Op een gegeven moment gaat je deeg glanzen en dan nog een paar minuten langer dan dat jezelf goed acht, dit bij brooddeeg, met Pizza is het heel anders, kan bijna niet fout gaan.
PS Bob, die Emmenaren hebben de Westlanders een aardig OOR aangenaaid, die rechtse rakker (wethouder) Bouke Arends, krijgen wij nu als Burgervader, de bedreigingen ontdoken, het zijn hier ook geen Lieverdjes, wij hebben ook rooien maar dan vooral tomaten en paprika's etc. Die lusten we met huid en haar (bietjes)
Re: Het grote broodbaktopic
2102Dank je. Ik had dat topic ook gevonden, misschien oordeel ik te snel omdat op de filmpjes de bak ook niet continu dezelfde snelheid draait en ik daar wel mee bezig was, kom ik nu achterWijmaar schreef:Heb hem uiteindelijk toen niet gekocht, maar wel wat onderzoek naar gedaan. Lees vaak dat mensen even een aanloopperiode hebben met de Santos. Had deze link nog in Mn leeslijst staan: https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=1276bobbee schreef:Ben aan het stoeien met de santos kneder Adriaan....zoals ik het nu ervaar? Hij zal wel een flinke learning curve hebben! Pfff, wat een draak van een machine. Denk dat ik hem maar op marktplaats zet.@3aan schreef:Nadat ik het gesprek met de Bakker had gehad ging het als vanzelf, daarvoor toch zeker een 15 kilo meel verkloot, dat haalde ik bij de Tangermarkt in den Haag, heel mooi meel voor 35 cent de kilo, dan gooi je hooguit €5,- in de vuilbak, van koffie heb ik wel meer gedoneerd aan het ronde archief.
Ik hoop dat je het met een betere vulling beter gaat doen, kan je de Santos bowl/schaal ook variabel remmen? Zoja dan zoveel remmen dat die net niet gaat opstropen.
Op een gegeven moment gaat je deeg glanzen en dan nog een paar minuten langer dan dat jezelf goed acht, dit bij brooddeeg, met Pizza is het heel anders, kan bijna niet fout gaan.
PS Bob, die Emmenaren hebben de Westlanders een aardig OOR aangenaaid, die rechtse rakker (wethouder) Bouke Arends, krijgen wij nu als Burgervader, de bedreigingen ontdoken, het zijn hier ook geen Lieverdjes, wij hebben ook rooien maar dan vooral tomaten en paprika's etc. Die lusten we met huid en haar (bietjes)

Ik heb net dit deeg gedraaid :
Pizza style: Neapolitan
Dough balls: 12
Dough ball weight: 240 g
Hydration: 60 %
Leavening hours RT: 20 h
RT: 19°C
Computed doses:
Flour: 1689 g
Water: 981 g
Salt: 46 g
Yeast type: sourdough
Yeast: 164,17 g
Het deeg is ontzettend mooi geworden. Het vocht is opgenomen en het plakt niet, heel mooi egaal! Zie nu dat hij het wel heel goed doet. Ben benieuwd morgen naar het resultaat!
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Het grote broodbaktopic
2103Mooi dat het scheve torendeeg het al goed doet, ik dacht dat die nog wat natter mocht zijn ivm het stretchen van het balletje tot bodem, te droog kan die scheuren?
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Het grote broodbaktopic
2104Ik ken dit meel goed doordat ik er veel mee geëxperimenteerd heb. 60% gaat goed icm de lange fermentatietijd voor dit pizzadeeg Normaal gebruik ik beetje verse gist maar nu terug naar desem. Wil dat uiteindelijk 100% net zo luchtig hebben als met verse gist.
Net bolletjes gemaakt. Prachtig deeg!
We zullen zien vanavond...
Net bolletjes gemaakt. Prachtig deeg!
We zullen zien vanavond...
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Het grote broodbaktopic
2105Het was een heerlijk desem deeg! Eigenijk perfect, zou dat door de santos komen?






Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Het grote broodbaktopic
2106Ziet er bijna professioneel uit, een paar dozen en een brommertje en je bent er helemaal klaar voor, heb je al lessen genomen met asociaal gedrag de weg op?






Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Het grote broodbaktopic
2107Mjum, mjum, mjum!
Lekker zeg!

Lekker zeg!

Gr, Guido
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
Re: Het grote broodbaktopic
2108Nu zit ik hier te watertanden en nergens pizzae te bekennen!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
2110Ik doe mijn best.@3aan schreef:Ziet er bijna professioneel uit, een paar dozen en een brommertje en je bent er helemaal klaar voor, heb je al lessen genomen met asociaal gedrag de weg op?

ThanksGuidovW schreef:Mjum, mjum, mjum!![]()
Lekker zeg!
Je bent welkom!fransg schreef:Nu zit ik hier te watertanden en nergens pizzae te bekennen!

De geweldige Roccbox!Wijmaar schreef:Ziet er heerlijk uit Bobbee! Waarin afgebakken?

Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!