Pagina 212 van 648

Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 07 nov 2018, 16:43
door Wijmaar
bobbee schreef:
Wijmaar schreef:Ziet er heerlijk uit Bobbee! Waarin afgebakken?
De geweldige Roccbox!
Afbeelding
Gaaf! Heb zelf nog steeds de wens om eens een steenoven in de tuin te bouwen. Heb hem voorlopig even op de lange baan moeten zetten als ruilmiddel in de onderhandeling voor de nieuwe maler die onderweg is ;).

Vandaag zelf de eerste broodjes gebakken met de nieuwe desem! Zuurdesem met rozijnen en pecannoten (en een klein beetje gist ;) ) Voor het eerst met rijsmandjes gewerkt, niet ontevreden met het resultaat:

Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Zit naar mijn zin nog wat teveel bloem op het eindresultaat. Kwestie van minder bloem in de rijsmandjes of er af borstelen voor ze de oven in gaan?

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 07 nov 2018, 16:49
door bobbee
Lekker, rozijnen met noten!

Bloem kun je er zoveel mogelijk nu af borstelen maar de tekening verdwijnt ook. Ik gebruik laatste tijd rijstmeel om te bestuiven (kun je zelf maken met een blender). Dat verbrand niet en je kunt het eraf borstelen na het bakken en afkoelen.

Roccbox vind ik erg fijn, super compact en doet niet onder voor een houtoven. Makkelijk want op gas, ik bak de neopolitan style pizza's op 400 a 450 graden op 60 tot max 90 sec. Alles volgens de vero napoletana richtlijnen.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 08 nov 2018, 09:26
door @3aan
Bij het snijden verdwijnt die ook, sneetje voor . . . .

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 08 nov 2018, 10:29
door bobbee
@3aan schreef:Bij het snijden verdwijnt die ook, sneetje voor . . . .
Afbeelding
Wat voor jou Adriaan?

Deegmachine
€ 850,00
http://link.marktplaats.nl/m1341755968

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 09 nov 2018, 01:51
door @3aan
Ik mag veel, denk zelf dat ze dat niet leuk zou vinden, ik zie er ook het nut niet van in, jij hebt nu een mooie deegmachine, niet te groot, gewoon een mooi maatje.


Rijstmeel heb ik met de graanmolen gedaan, perfecte bloem, wel goed afsluiten anders krijg je een betonkoek.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 09 nov 2018, 19:40
door mutsje
@3aan schreef: vr 09 nov 2018, 01:51 Ik mag veel, denk zelf dat ze dat niet leuk zou vinden, ik zie er ook het nut niet van in, jij hebt nu een mooie deegmachine, niet te groot, gewoon een mooi maatje.
Afbeelding



Rijstmeel heb ik met de graanmolen gedaan, perfecte bloem, wel goed afsluiten anders krijg je een betonkoek.
Afbeelding
Is dat uit ervaring :) betonkoek. Bak je nog veel brood Daan. En doet die kneedmachine van je het nog goed?. Heb geen fb meer dus zie niet veel meer hehe.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 09 nov 2018, 19:46
door bobbee
mutsje schreef: Is dat uit ervaring :) betonkoek. Bak je nog veel brood Daan. En doet die kneedmachine van je het nog goed?. Heb geen fb meer dus zie niet veel meer hehe.
Geen fb meer??! Kan dat ook?
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 09 nov 2018, 21:50
door @3aan
Door de luchtvochtigheid wordt het een vaste massa, rijst staat er om bekend vocht op te nemen, je doet in je zoutstrooier toch een beetje rijst, om beter te strooien en vocht te neutraliseren.

Wat de kneder aangaat die heb ik een poos geleden verkloot, er zit een vertragingskast in en die moet gesmeerd worden met gesloten tandwielkastenvet, had van een kennis tandwielenvet gekregen, dus de kast bijgevet en dat was dus het verkeerde vet (open tandwielenvet) dat is veel kleveriger anders kiepert het van de tandwielen af, het fijne van deze tandwielkast is dat de delen gelijmd zitten, eerdaags maar weer eens de oven opstoken en de tandwielkast erin, graadje of tachtig, dan zou die leeg moeten lopen?

Eerst maar het productblad raadplegen, nu maakt die herrie dat horen en zien . . .

Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 10 nov 2018, 08:35
door Wijmaar
Afbeelding


Bruin desembrood met walnoten. Deze keer zonder hulp van een beetje gist ;). Verder de eerste keer dat ik met een levain heb gewerkt. Daarnaast ook de eerste keer dat ik de tweede rijs de afgelopen nacht in de koelkast heb gedaan. Niet geheel vrijwillig, planning liep gisteren een beetje in de soep, maar het resultaat lijkt er niet onder geleden te hebben!

Benieuwd naar de smaak... even wachten nog

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 10 nov 2018, 08:41
door bobbee
Prachtig!