Het grote broodbaktopic

2121
bobbee schreef:Prachtig!
Thanks!

Afbeelding


Haar zusje heeft inmiddels ook de oven verlaten. Zakte iets in tijdens het insnijden, dus denk net iets te lang gestaan. Is wel weer mooi omhoog gekomen in de oven, maar lijkt een iets hardere / dikkere korst te hebben. Ben benieuwd!

Re: Het grote broodbaktopic

2124
bobbee schreef:Ongetwijfeld ook heerlijk. Ietsie te lang gestaan maar wat maakt het uit.

Wat zit er in het deeg? Het is donker.
Het is deze: https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... n.html?m=1

Dus:

Levain:
20 gram desem (van tarwebloem, volkorenmeel of roggemeel), 100% hydratatie
90 gram volkorenmeel
90 gram water, ± 20 °C

Deeg:
de levain
300 gram volkorenmeel
350 gram Franse bloem T65
400 + 45 gram water, ± 25 °C
12 gram zout
125 gram walnoten
DeepnGroond schreef:Mooi! Benieuwd wat die extra tijd voor de smaak heeft gedaan.
Ik ook! Straks bij de lunch even aansnijden.

Re: Het grote broodbaktopic

2125
Afbeelding


Dit was de, op het oog, iets ingezakte variant. Smaak is echt fijn! Licht zuurtje, maar absoluut niet overheersend, en de notensmaak is lekker aanwezig.

Was mijn eerste brood met zo’n hoge hydratatie, dat is het iets lastigere verwerken meer dan waard. Lekker mals brood, met een mooie dunne knapperige korst. Blijvertje!