Pagina 213 van 646
Het grote broodbaktopic
Geplaatst: za 10 nov 2018, 09:23
door Wijmaar
bobbee schreef:Prachtig!
Thanks!
Haar zusje heeft inmiddels ook de oven verlaten. Zakte iets in tijdens het insnijden, dus denk net iets te lang gestaan. Is wel weer mooi omhoog gekomen in de oven, maar lijkt een iets hardere / dikkere korst te hebben. Ben benieuwd!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: za 10 nov 2018, 09:53
door bobbee
Ongetwijfeld ook heerlijk. Ietsie te lang gestaan maar wat maakt het uit.
Wat zit er in het deeg? Het is donker.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: za 10 nov 2018, 11:42
door DeepnGroond
Mooi! Benieuwd wat die extra tijd voor de smaak heeft gedaan.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: za 10 nov 2018, 11:52
door Wijmaar
bobbee schreef:Ongetwijfeld ook heerlijk. Ietsie te lang gestaan maar wat maakt het uit.
Wat zit er in het deeg? Het is donker.
Het is deze:
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... n.html?m=1
Dus:
Levain:
20 gram desem (van tarwebloem, volkorenmeel of roggemeel), 100% hydratatie
90 gram volkorenmeel
90 gram water, ± 20 °C
Deeg:
de levain
300 gram volkorenmeel
350 gram Franse bloem T65
400 + 45 gram water, ± 25 °C
12 gram zout
125 gram walnoten
DeepnGroond schreef:Mooi! Benieuwd wat die extra tijd voor de smaak heeft gedaan.
Ik ook! Straks bij de lunch even aansnijden.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: za 10 nov 2018, 12:55
door Wijmaar
Dit was de, op het oog, iets ingezakte variant. Smaak is echt fijn! Licht zuurtje, maar absoluut niet overheersend, en de notensmaak is lekker aanwezig.
Was mijn eerste brood met zo’n hoge hydratatie, dat is het iets lastigere verwerken meer dan waard. Lekker mals brood, met een mooie dunne knapperige korst. Blijvertje!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 11 nov 2018, 16:05
door mutsje
Ziet er uitstekend uit. Ik hoef niet te bakken vandaag, hoewel ik appelsroosjes en gevulde koeken met de kids heb gemaakt

de oven moet toch elke dag werken hier in huis.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 11 nov 2018, 17:48
door DeepnGroond
Lekker.
Hier vandaag niet veel verder gekomen dan het maken van spijs en marsepein. Samen 1,5 kg. Dat kan nu rustig een paar weken rijpen. Misschien vanavond nog wat speculaas bakken, staat ook nog een pondje deeg van in de koelkast.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 11 nov 2018, 18:22
door fransg
Vergeten na opwarmen op hoogste stand om het thermostaat lager te zetten, was afgeleid door lang telefoongesprek...
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 11 nov 2018, 18:30
door bobbee
Niks mis mee!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: ma 12 nov 2018, 19:56
door mutsje
gewoon knauw extra geven Frans

is goed voor de kaakspieren.