Re: Het grote broodbaktopic

2182
Ziet er lekker uit Frans, ik ben ook weer terug naar de rijsmandjes. Het bakblik heeft na enkele 10 tallen? broden (elke dag brood erin) de strijd opgegeven. Brood bleef erin vast hangen. Toen ik beter keek bleek het een cakeblik te zijn :P was me nooit opgevallen. Maar brood uit rijsmandje smaakt toch lekkerder dan uit het bakblik. Vergeet alleen telkens foto te maken. maar bak nog bijna dagelijks een brood.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Het grote broodbaktopic

2184
Nee hoor , heb er 2 die goed in gebruik zijn. Dank voor het aanbod.

vandaag bleek mijn deeg te vochtig en had ik te weinig meel op de steen gedaan. Gevolg klevende onderkant brood dus bij het eraf halen miste ik stuk onderkant :) maar goed het blijft eetbaar.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Het grote broodbaktopic

2186
Ik heb gewoon een goedkope jamie oliver pizzasteen :) en als ik pizza erop donder word die ook 'vies'. Ik denk eerder dat het snel opwarm systeem van mijn nieuwe oven de steen niet goed genoeg op warmt. Dus ik ga vanavond de oven in normale stand opwarmen.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Het grote broodbaktopic

2190
[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201901 ... c52710.jpg[/IMG]

[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201901 ... d7ac7e.jpg[/IMG]

Resultaat van een dagje bakken. Twee keer volkoren met walnoten, en twee keer country french style bread (zoals het recept het zo mooi noemde).

De volkoren heeft naar mijn zin iets te weinig ovenrijs, omdat beide broden spontaan besloten elkaars cyclus aan te houden
Afbeelding
. Daardoor de volkoren iets te lange tweede rijs gehad.