Pagina 219 van 646
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 16 jan 2019, 10:30
door bobbee
Hmmm! Heerlijk.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 18 jan 2019, 20:28
door mutsje
Ziet er lekker uit Frans, ik ben ook weer terug naar de rijsmandjes. Het bakblik heeft na enkele 10 tallen? broden (elke dag brood erin) de strijd opgegeven. Brood bleef erin vast hangen. Toen ik beter keek bleek het een cakeblik te zijn

was me nooit opgevallen. Maar brood uit rijsmandje smaakt toch lekkerder dan uit het bakblik. Vergeet alleen telkens foto te maken. maar bak nog bijna dagelijks een brood.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 18 jan 2019, 21:43
door fransg
Ah leuk
ik gebruik juist al lange tijd geen rijsmandjes meer dus als je er nog wat bij wil

Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: za 19 jan 2019, 15:24
door mutsje
Nee hoor , heb er 2 die goed in gebruik zijn. Dank voor het aanbod.
vandaag bleek mijn deeg te vochtig en had ik te weinig meel op de steen gedaan. Gevolg klevende onderkant brood dus bij het eraf halen miste ik stuk onderkant

maar goed het blijft eetbaar.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: za 19 jan 2019, 16:54
door DeepnGroond
Zo'n bakfolie helpt bij natte degen, beschermt ook je steen (en is een must bij zoete degen). Gebruik dat inmiddels standaard: folie met twee broden op plankje en dan in een keer de oven inschieten.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: ma 21 jan 2019, 19:28
door mutsje
Ik heb gewoon een goedkope jamie oliver pizzasteen

en als ik pizza erop donder word die ook 'vies'. Ik denk eerder dat het snel opwarm systeem van mijn nieuwe oven de steen niet goed genoeg op warmt. Dus ik ga vanavond de oven in normale stand opwarmen.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: di 22 jan 2019, 20:49
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: do 24 jan 2019, 17:36
door bobbee
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: do 24 jan 2019, 18:25
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 25 jan 2019, 19:03
door Wijmaar
[IMG]
//uploads.tapatalk-cdn.com/201901 ... c52710.jpg[/IMG]
[IMG]
//uploads.tapatalk-cdn.com/201901 ... d7ac7e.jpg[/IMG]
Resultaat van een dagje bakken. Twee keer volkoren met walnoten, en twee keer country french style bread (zoals het recept het zo mooi noemde).
De volkoren heeft naar mijn zin iets te weinig ovenrijs, omdat beide broden spontaan besloten elkaars cyclus aan te houden
. Daardoor de volkoren iets te lange tweede rijs gehad.