Pagina 220 van 646

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 25 jan 2019, 19:16
door bobbee
Netjes!

Is de volkoren van 100% volkorenmeel?

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 28 jan 2019, 09:16
door Wijmaar
bobbee schreef:Netjes!

Is de volkoren van 100% volkorenmeel?
Nope, terecht punt. Is 60% volkoren 40% t65.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 28 jan 2019, 10:07
door bobbee

Wijmaar schreef:
bobbee schreef:Netjes!

Is de volkoren van 100% volkorenmeel?
Nope, terecht punt. Is 60% volkoren 40% t65.
Ik vroeg het omdat wanneer het 100% volkoren was geweest, de ovenrijs logisch niet zoveel was als verwacht.

Was het gist of zuurdesem?

Zijn gewoon mooie broden!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 28 jan 2019, 10:11
door Wijmaar
bobbee schreef:
Ik vroeg het omdat wanneer het 100% volkoren was geweest, de ovenrijs logisch niet zoveel was als verwacht.

Was het gist of zuurdesem?

Zijn gewoon mooie broden!
Thanks! Beiden 100% zuurdesem. Avond van tevoren voor beiden een levain gemaakt, met een starter die daarvoor 24u geleden voor het laatst had gegeten. Denk dat daar ook nog wat winst te behalen was geweest.

De volkoren ging iets sneller dan de ander, en heeft daardoor iets te lange tweede rijs gehad. Denk dat die ook wat invloed op de mindere ovenrijs had.

Waren beiden smakelijke broden trouwens :)


Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 29 jan 2019, 17:25
door cremalover
Ook maar weer eens begonnen.
Rogge tarwe desem brood.
Totale duur 5 uur.
Dat rijmt.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 29 jan 2019, 20:47
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 30 jan 2019, 12:47
door bobbee
Roggedesem met 50%roggemeel en 50% tarwebloem, karwijzaad, gierst en sesam. [IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201901 ... b8dc62.jpg[/IMG]

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 30 jan 2019, 15:05
door fransg
bobbee schreef: wo 30 jan 2019, 12:47 Roggedesem met 50%roggemeel en 50% tarwebloem, karwijzaad, gierst en sesam.
lekker!!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 05 feb 2019, 12:58
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 06 feb 2019, 21:27
door cremalover
Rogge,tarwe noten en zaden desem brood.