Re: Man en mes
Geplaatst: wo 01 jan 2020, 13:21
Is fabrieksaf zo geslepen, dit mes gaan mooi terug naar kookpunt. Ga wel sparen voor een Kai
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://www.koffiepraat.nl:443/forum/
Is Kai goed? Ligt in Zoetermeer bij een winkel genaamd TKmax. Rare winkel met allerlei spullen (kleding, keukenwaar, speelgoed, schoenen) van merken 60% goedkoper.mutsje schreef:Is fabrieksaf zo geslepen, dit mes gaan mooi terug naar kookpunt. Ga wel sparen voor een Kai
Verwacht je niet.mutsje schreef: wo 01 jan 2020, 13:21 Is fabrieksaf zo geslepen, dit mes gaan mooi terug naar kookpunt. Ga wel sparen voor een Kai
Chris Reeve messen zijn naar mijn ervaring ook niet echt fabelachtig geslepen door de fabriek, maar mij maakt dat niet uit. Hoe mooi een snede ook is, als je er mee aan het werk gaat wordt alles op den duur toch bot en een verzamelaars-mes met droom-snede die in een vitrine puntgaaf wordt gehouden, daar heeft niemand niks aan.cremalover schreef: wo 01 jan 2020, 14:48Verwacht je niet.mutsje schreef: wo 01 jan 2020, 13:21 Is fabrieksaf zo geslepen, dit mes gaan mooi terug naar kookpunt. Ga wel sparen voor een Kai
Bij een koksmes van tegen de 200 euro mag je lijkt me verwachten dat de snede regelmatig is.fransg schreef: wo 01 jan 2020, 14:54Chris Reeve messen zijn naar mijn ervaring ook niet echt fabelachtig geslepen door de fabriek, maar mij maakt dat niet uit. Hoe mooi een snede ook is, als je er mee aan het werk gaat wordt alles op den duur toch bot en een verzamelaars-mes met droom-snede die in een vitrine puntgaaf wordt gehouden, daar heeft niemand niks aan.cremalover schreef: wo 01 jan 2020, 14:48Verwacht je niet.mutsje schreef: wo 01 jan 2020, 13:21 Is fabrieksaf zo geslepen, dit mes gaan mooi terug naar kookpunt. Ga wel sparen voor een Kai
Zeker! Een verwachting mag men altijd koesteren, maar het is verstandig het zo te benaderen dat men niet snel teleurgesteld raakt, want men kan immers altijd zelf een snede naar wens (laten) aanbrengen.cremalover schreef: wo 01 jan 2020, 14:58 Bij een koksmes van tegen de 200 euro mag je lijkt me verwachten dat de snede regelmatig is.
Om die snede egaal te krijgen moet je er wat vanaf halen.Over de hele lengte.Dat is jammer bij een nieuw mes.fransg schreef: wo 01 jan 2020, 15:04Zeker! Een verwachting mag men altijd koesteren, maar het is verstandig het zo te benaderen dat men niet snel teleurgesteld raakt, want men kan immers altijd zelf een snede naar wens (laten) aanbrengen.cremalover schreef: wo 01 jan 2020, 14:58 Bij een koksmes van tegen de 200 euro mag je lijkt me verwachten dat de snede regelmatig is.
M'n Chris Reeve dingen zijn evenmin koopjes:
https://www.knivesandtools.nl/nl/ct/chr ... messen.htm
Het is gewoon een mooi stuk gereedschap. Als ik af en toe een stuk van mijn iPhone moest afschuren zou ik dat onacceptabel vinden, maar een mes moet er tegen kunnen.cremalover schreef: wo 01 jan 2020, 15:09 Om die snede egaal te krijgen moet je er wat vanaf halen.Over de hele lengte.Dat is jammer bij een nieuw mes.
Gelukkig zijn er vrijwel geen messen die ik mooi vind en nu ik al twee zakmessen heb is het ook wel best. En hoef ik geen bromfiets ook, geen Italiaanse naaf op mijn tweewieler en meer van die dingen, zo heeft eenieder z'n budget en voorkeuren.
Mooi! Ik warmde een appelenflap op in de magnetron, dat was het wel.cremalover schreef: wo 01 jan 2020, 15:09 Ik heb net een vuurtje achter in de tuin gestookt en er een aardappel op gepoft.Doe ik elk jaar op 1 januari.
Appelflappen zijn lekker.En verslavend.fransg schreef: wo 01 jan 2020, 15:21Het is gewoon een mooi stuk gereedschap. Als ik af en toe een stuk van mijn iPhone moest afschuren zou ik dat onacceptabel vinden, maar een mes moet er tegen kunnen.cremalover schreef: wo 01 jan 2020, 15:09 Om die snede egaal te krijgen moet je er wat vanaf halen.Over de hele lengte.Dat is jammer bij een nieuw mes.
Gelukkig zijn er vrijwel geen messen die ik mooi vind en nu ik al twee zakmessen heb is het ook wel best. En hoef ik geen bromfiets ook, geen Italiaanse naaf op mijn tweewieler en meer van die dingen, zo heeft eenieder z'n budget en voorkeuren.
Mooi! Ik warmde een appelenflap op in de magnetron, dat was het wel.cremalover schreef: wo 01 jan 2020, 15:09 Ik heb net een vuurtje achter in de tuin gestookt en er een aardappel op gepoft.Doe ik elk jaar op 1 januari.