Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 13 feb 2019, 20:20
Mooi broodje!
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://www.koffiepraat.nl:443/forum/
Dat de klinkt helemaal geweldig!Dirk Jan schreef:Had op dit deel nog nooit rondgekeken, maar erg leuk hier!
Halverwege de jaren 70 van vorige eeuw heb ik zelf veel brood gebakken. Alles zuurdesem. Zelf een starter gemaakt en daarna steeds de helft overgehouden om het desem voor de volgende dag aan te maken. Geloof ik, want het is best wel lang geleden. Alleen volkoren meel uit de bio-winkel, snufje zeezout en water. Zelf kneden en laten rijzen en bakken op de plaat. Dat was toen.
(Volgens mij maakte we ook zelf yoghurt: echt verse melk zuur laten worden en dat als starter gebruiken?)
Inmiddels is mijn vrouw weer aan het zelf brood bakken geslagen nu met broodmachine. Misschien dat ik me er ook maar weer mee ga bezighouden. Dit topic nodigt daartoe uit!
Vriendelijke groet,
Ja.Ik heb toevallig net ook nog gemalen en gebakken.Qua smaak maakt het niets uit.Maar het is handig.Soort groene bonen.Geloof dat het minder snel muf wordt.bobbee schreef: za 02 mar 2019, 10:00Dat de klinkt helemaal geweldig!Dirk Jan schreef:Had op dit deel nog nooit rondgekeken, maar erg leuk hier!
Halverwege de jaren 70 van vorige eeuw heb ik zelf veel brood gebakken. Alles zuurdesem. Zelf een starter gemaakt en daarna steeds de helft overgehouden om het desem voor de volgende dag aan te maken. Geloof ik, want het is best wel lang geleden. Alleen volkoren meel uit de bio-winkel, snufje zeezout en water. Zelf kneden en laten rijzen en bakken op de plaat. Dat was toen.
(Volgens mij maakte we ook zelf yoghurt: echt verse melk zuur laten worden en dat als starter gebruiken?)
Inmiddels is mijn vrouw weer aan het zelf brood bakken geslagen nu met broodmachine. Misschien dat ik me er ook maar weer mee ga bezighouden. Dit topic nodigt daartoe uit!
Vriendelijke groet,
Ik haal net vanochtend het broodje uit de oven. Sinds deze week een graanmolen in huis, die vers gemalen graan voor een volkoren desem brood. Echt een geweldig proces en ik kan het iedereen aanraden, maar net als met moeite doen voor een goede koffie moet je het wel leuk vinden.