Re: Het grote broodbaktopic

2233
bobbee schreef: di 05 mar 2019, 09:27 72% hydratatie
vers gemalen tarwe 344 gram
bloem 66 gram
olijfolie 25 gram (probeer een donkerder korst te creëren)
zout
desem
maanzaadjes/sesam/chia erdoorheen

Prima voedzaam brood!
Afbeelding
Ja dan krijg je ander brood als je zelf maalt.
Je moet eens proberen van versgemalen rogge met de hand een deeg te maken.Kun je vergeten.
Ik gebruik de laatste maanden daarom alleren nog maar mijn mixertje.
Ding maakt in 25 minuten het mooiste deeg.

72% hydratatie is al 10 jaar mijn magic number

Re: Het grote broodbaktopic

2235
Ik pleur ze gewoon op de jamie oliver pizza steen. Lekker makkelijk. Hoge hydratie doe ik niet aan dan kakken ze compleet in namelijk. Wat ik verkeerd doe geen idee , zal wel te fris zijn in huis. Ga binnenkort ook maar weer eens zuurdesum starter maken. Zelf malen aan gedacht maar heb al zo weinig ruimte in de keuken :( Vandaag nog genoeg brood dus niks gebakken. En het is de eerste woensdag van de maand dus de vrouw neemt de kinderen mee uit lunchen.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Het grote broodbaktopic

2236
Gisteren deeg gemaakt, in de koelkast gedaan, vanochend eruit gehaald en in het warme kastje gezet op 29ºC, naar een vergadering gegaan, die liep uit, daarna bij vriendin soep gegeten, dus veel later thuis, oven aan zetten, brood erin, deeg was wat over zijn elastische hoogtepunt heen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic

2237
cremalover schreef:
bobbee schreef: di 05 mar 2019, 09:27 72% hydratatie
vers gemalen tarwe 344 gram
bloem 66 gram
olijfolie 25 gram (probeer een donkerder korst te creëren)
zout
desem
maanzaadjes/sesam/chia erdoorheen

Prima voedzaam brood!
Afbeelding
Ja dan krijg je ander brood als je zelf maalt.
Je moet eens proberen van versgemalen rogge met de hand een deeg te maken.Kun je vergeten.
Ik gebruik de laatste maanden daarom alleren nog maar mijn mixertje.
Ding maakt in 25 minuten het mooiste deeg.

72% hydratatie is al 10 jaar mijn magic number
72% lijkt goed maar nu heb ik een graan...85% zit ik nu anders bleef het gewoon te droog. Merk jij ook dat versgemalen graan veel meer vocht opneemt?
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!