Re: Wat drink je nu?

2261
Klopt, en de chocolade proef ik denk ik wel, maar het is dan een heel dun laagje, zeker geen uitgesproken puur smaak. :). Maar dat kan denk ik ook niet als ik het goed begrijp, want het is een medium gebrande boon.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Wat drink je nu?

2262
casper31 schreef: zo 06 dec 2020, 20:24
turboyeast schreef: zo 29 nov 2020, 20:38 LS.,
Ik heb al sinds een tijdje de Honduras Cascaritas van Dutch Barista. Wat mij betreft de allerbeste koffie van 2020, verslaat wat mij betreft nog de Adola van Blommers. Voldoet aan alle wensen; zacht, rond, zoet, geen bitter, vergevingsgezind, heerlijke warme geur, klein tikje fruit, mooie print erop....enne, de vrouw vind 'm top!
Cheers, TY
heb door ooit eens willen bestellen.. maar ik krijg nooit reactie op mijn berichten via mail of insta van ze ...
staat namelijk niet op hun site wanneer hun bonen gebrand worden bijvoorbeeld...
Er wordt niets verteld over hun brandproces en wanneer de koffie is gebrand. Voor mij de reden om er niet te bestellen. Zijn genoeg andere branderijen die trots over hun brandproces vertellen.
Nurri Leva / Lagom P64 / IKAWA roaster

Re: Wat drink je nu?

2263
HuibN schreef:
casper31 schreef: zo 06 dec 2020, 20:24
turboyeast schreef: zo 29 nov 2020, 20:38 LS.,
Ik heb al sinds een tijdje de Honduras Cascaritas van Dutch Barista. Wat mij betreft de allerbeste koffie van 2020, verslaat wat mij betreft nog de Adola van Blommers. Voldoet aan alle wensen; zacht, rond, zoet, geen bitter, vergevingsgezind, heerlijke warme geur, klein tikje fruit, mooie print erop....enne, de vrouw vind 'm top!
Cheers, TY
heb door ooit eens willen bestellen.. maar ik krijg nooit reactie op mijn berichten via mail of insta van ze ...
staat namelijk niet op hun site wanneer hun bonen gebrand worden bijvoorbeeld...
Er wordt niets verteld over hun brandproces en wanneer de koffie is gebrand. Voor mij de reden om er niet te bestellen. Zijn genoeg andere branderijen die trots over hun brandproces vertellen.
Ik heb 8-12 bij Dutch barista besteld. Bonen zijn op 9-12 gebrand en verzonden. Vandaag binnengekomen.

Een jaar geleden daar ook besteld. Was toen ook vers. Volgens mij een goede brander.

Re: Wat drink je nu

2265
Ik had ze gemaild met die vraag maar helaas geen antwoord gekregen. Wel fijn om te horen dat ze heel vers branden, misschien volgende keer toch bestellen. Ze hebben wel een mooi aanbod. Heb nu bij wide awake de anemone bonen besteld. Gevraagd om verse roast en kreeg net 2pakjes binnen gebrand op 9 december.
Profitec Pro 700 flow control - Compak E5 OD

Re: Wat drink je nu?

2266
Björn aarts van DBC! Och jongens, daar kun je gerust koffie bestellen hoor! Vertrouwd adres, voor espresso vond ik ze paar jaar geleden het beste voor espresso bonen maar die brand ik al een hele tijd zelf. Dat zegt niet zoveel want ik moet bekennen dat ik er eigenijk weer eens filterkoffie moet bestellen om weer eens te proeven.
De keren dat ik ze nodig had, heb ik gebeld en gemaild en kreeg altijd gehoor.

Hij heeft zijn proces inmiddels ook geüpdatet met vernuftige technologie!

https://youtu.be/rzQXbWZtrIM
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Wat drink je nu?

2270
Gekocht bij Dutch Barista
El Roble
El Salvador - Apaneca llamatepec
Black honey process Bourbon

zoetheid: een verzadigde suikerzoetheid als in een rijpe peer, bruine suiker en rozijnen.

mondgevoel: romig, filmend en toch dorstlessend.

aciditeit: complex en gebalanceerd met tonen van framboos, sinaasappel en bruisende cola.

en verder: denk aan pruimen, rijpe zwarte bes, bruine rum, bramen en rozenwatersiroop.


De zoektocht naar bovenstaande is gestart
Afbeelding
. Voor nu, mag hij nog even iets langer rusten.

Afbeelding