Pagina 227 van 492

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: vr 11 dec 2020, 08:04
door Dirk Jan
Klopt, en de chocolade proef ik denk ik wel, maar het is dan een heel dun laagje, zeker geen uitgesproken puur smaak. :). Maar dat kan denk ik ook niet als ik het goed begrijp, want het is een medium gebrande boon.

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: vr 11 dec 2020, 11:23
door HuibN
casper31 schreef: zo 06 dec 2020, 20:24
turboyeast schreef: zo 29 nov 2020, 20:38 LS.,
Ik heb al sinds een tijdje de Honduras Cascaritas van Dutch Barista. Wat mij betreft de allerbeste koffie van 2020, verslaat wat mij betreft nog de Adola van Blommers. Voldoet aan alle wensen; zacht, rond, zoet, geen bitter, vergevingsgezind, heerlijke warme geur, klein tikje fruit, mooie print erop....enne, de vrouw vind 'm top!
Cheers, TY
heb door ooit eens willen bestellen.. maar ik krijg nooit reactie op mijn berichten via mail of insta van ze ...
staat namelijk niet op hun site wanneer hun bonen gebrand worden bijvoorbeeld...
Er wordt niets verteld over hun brandproces en wanneer de koffie is gebrand. Voor mij de reden om er niet te bestellen. Zijn genoeg andere branderijen die trots over hun brandproces vertellen.

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: vr 11 dec 2020, 12:40
door Keyser
HuibN schreef:
casper31 schreef: zo 06 dec 2020, 20:24
turboyeast schreef: zo 29 nov 2020, 20:38 LS.,
Ik heb al sinds een tijdje de Honduras Cascaritas van Dutch Barista. Wat mij betreft de allerbeste koffie van 2020, verslaat wat mij betreft nog de Adola van Blommers. Voldoet aan alle wensen; zacht, rond, zoet, geen bitter, vergevingsgezind, heerlijke warme geur, klein tikje fruit, mooie print erop....enne, de vrouw vind 'm top!
Cheers, TY
heb door ooit eens willen bestellen.. maar ik krijg nooit reactie op mijn berichten via mail of insta van ze ...
staat namelijk niet op hun site wanneer hun bonen gebrand worden bijvoorbeeld...
Er wordt niets verteld over hun brandproces en wanneer de koffie is gebrand. Voor mij de reden om er niet te bestellen. Zijn genoeg andere branderijen die trots over hun brandproces vertellen.
Ik heb 8-12 bij Dutch barista besteld. Bonen zijn op 9-12 gebrand en verzonden. Vandaag binnengekomen.

Een jaar geleden daar ook besteld. Was toen ook vers. Volgens mij een goede brander.

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: vr 11 dec 2020, 20:17
door Pti
Hoef je je daar inderdaad geen zorgen om te maken.

Re: Wat drink je nu

Geplaatst: za 12 dec 2020, 11:44
door surging
Ik had ze gemaild met die vraag maar helaas geen antwoord gekregen. Wel fijn om te horen dat ze heel vers branden, misschien volgende keer toch bestellen. Ze hebben wel een mooi aanbod. Heb nu bij wide awake de anemone bonen besteld. Gevraagd om verse roast en kreeg net 2pakjes binnen gebrand op 9 december.

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: za 12 dec 2020, 12:09
door bobbee
Björn aarts van DBC! Och jongens, daar kun je gerust koffie bestellen hoor! Vertrouwd adres, voor espresso vond ik ze paar jaar geleden het beste voor espresso bonen maar die brand ik al een hele tijd zelf. Dat zegt niet zoveel want ik moet bekennen dat ik er eigenijk weer eens filterkoffie moet bestellen om weer eens te proeven.
De keren dat ik ze nodig had, heb ik gebeld en gemaild en kreeg altijd gehoor.

Hij heeft zijn proces inmiddels ook geüpdatet met vernuftige technologie!

https://youtu.be/rzQXbWZtrIM

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: za 12 dec 2020, 17:06
door we tigers
Ik heb daar een aantal keer besteld en het was vers en uitstekend.

Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: za 12 dec 2020, 20:57
door gilleko B.
€ 32,00 per kilo. Zal eens proberen of die prijs kwaliteit en in de tweede plaats mijn smaak resp.eer aan doet en kietelt. Geen branddatum?





Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: za 12 dec 2020, 21:20
door gilleko B.
Dutch Barista Coffee Guatemala- Amatillo natural Pacamara

€26,40 inclusief verzendkosten voor 500 gr dus €43,00 per kilo. Ben benieuwd! Net besteld!! Wordt vervolgd!





Re: Wat drink je nu?

Geplaatst: wo 16 dec 2020, 16:12
door Keyser
Gekocht bij Dutch Barista
El Roble
El Salvador - Apaneca llamatepec
Black honey process Bourbon

zoetheid: een verzadigde suikerzoetheid als in een rijpe peer, bruine suiker en rozijnen.

mondgevoel: romig, filmend en toch dorstlessend.

aciditeit: complex en gebalanceerd met tonen van framboos, sinaasappel en bruisende cola.

en verder: denk aan pruimen, rijpe zwarte bes, bruine rum, bramen en rozenwatersiroop.


De zoektocht naar bovenstaande is gestart
Afbeelding
. Voor nu, mag hij nog even iets langer rusten.

Afbeelding