Re: Fiorenzato La Bricoletta Elegance Espresso Machine
Geplaatst: di 17 mei 2011, 16:00
2 maanden verder zijn de ontwikkelingen alsvolgt:
het leven is er niet makkelijker op geworden omdat lekkere koffie bijna nergens te krijen is
Zonder gekheid, de bricoletta doet haar ding goed, ik ben nog iedere dag blij en tevreden met haar!!
Het opnieuw afstellen van de maler, het steeds weer proberen te evenaren van dat ene kopje van toen, weet je nog, die was écht lekker en als dat gelukt is, het volgende kopje
Het stoeien met het melkschuim wat gewoon lastig blijft!
Het vooruit kijken op mijn verjaardag waar ik een melkkannetje,NPF, tamperstation voor ga ontvangen..
Het opnieuw bestellen van weer een andere koffie, het samen proeven en beoordelen ervan...
Na 2 maanden kan ik wel stellen dat al deze dingen mijn kijk op koffie hebben veranderd!
EN het koffiedrinken al met al toch leuker gemaakt!
Overigens heb ik dit weekend iets bereikt met mijn Bricoletta wat nog niet eerder was gelukt....
Na terugkeer van mijn vaders geboorteland sicilia (italie, maar sicilianen zijn eilandbewoners dus is sicilie niet italie ) is hij zo vriendelijk geweest 500Gr siciliaanse koffiebonen mee te nemen.
Na het finetunen van mijn malertje en het plaatsen van het piston in de bricoletta gebeurde het volgende:
Een dikke donkere stroperige straal espresso daalde neer in mijn espressokopje om hier vervolgens in een dikke cremalaag te veranderen met een klein beetje koffie eronder.
De smaaksensatie en de gehele samenstelling van dit kopje espresso is iets wat ik niet eerder heb mogen ervaren!
Gewoon top!
De bonen uit sisicilia zijn sowieso veeeeel anders als iedere andere boon die ik tot nu toe hier gehad heb, veel donkerder,zwaarder,dieper en intenser van smaak! Zoals je eigenlijk espresso in italie gewend bent!
ik kan iedereen aanraden naar sicilia te gaan en bonen mee te nemen
misschien kan ik een importhandeltje beginnen, mijn opa woont er!
het leven is er niet makkelijker op geworden omdat lekkere koffie bijna nergens te krijen is
Zonder gekheid, de bricoletta doet haar ding goed, ik ben nog iedere dag blij en tevreden met haar!!
Het opnieuw afstellen van de maler, het steeds weer proberen te evenaren van dat ene kopje van toen, weet je nog, die was écht lekker en als dat gelukt is, het volgende kopje
Het stoeien met het melkschuim wat gewoon lastig blijft!
Het vooruit kijken op mijn verjaardag waar ik een melkkannetje,NPF, tamperstation voor ga ontvangen..
Het opnieuw bestellen van weer een andere koffie, het samen proeven en beoordelen ervan...
Na 2 maanden kan ik wel stellen dat al deze dingen mijn kijk op koffie hebben veranderd!
EN het koffiedrinken al met al toch leuker gemaakt!
Overigens heb ik dit weekend iets bereikt met mijn Bricoletta wat nog niet eerder was gelukt....
Na terugkeer van mijn vaders geboorteland sicilia (italie, maar sicilianen zijn eilandbewoners dus is sicilie niet italie ) is hij zo vriendelijk geweest 500Gr siciliaanse koffiebonen mee te nemen.
Na het finetunen van mijn malertje en het plaatsen van het piston in de bricoletta gebeurde het volgende:
Een dikke donkere stroperige straal espresso daalde neer in mijn espressokopje om hier vervolgens in een dikke cremalaag te veranderen met een klein beetje koffie eronder.
De smaaksensatie en de gehele samenstelling van dit kopje espresso is iets wat ik niet eerder heb mogen ervaren!
Gewoon top!
De bonen uit sisicilia zijn sowieso veeeeel anders als iedere andere boon die ik tot nu toe hier gehad heb, veel donkerder,zwaarder,dieper en intenser van smaak! Zoals je eigenlijk espresso in italie gewend bent!
ik kan iedereen aanraden naar sicilia te gaan en bonen mee te nemen
misschien kan ik een importhandeltje beginnen, mijn opa woont er!