Pagina 241 van 649
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 25 jun 2019, 09:50
door fransg
cremalover schreef: di 25 jun 2019, 09:43
Voor de pyrex gebruikers.
Wel zeer extreem. De bak vullen met zand dat zeer veel energie kan opslaan, dan lang tot 400-500ºC verwarmen en op iets zeer kouds neerzetten.
Zo kun je ook waarschuwen dat het onverstandig is om iemand met een honkbalknuppel op je mond te laten slaan. Mensen pas toch op, kijk toch uit, gebruik honkbalknuppels alleen voor honkbal want je ziet wat ervan kan komen!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 25 jun 2019, 10:06
door bobbee
Pyrex heeft zich wel bewezen in de afgelopen jaren.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 25 jun 2019, 11:28
door @3aan
fransg schreef:cremalover schreef: di 25 jun 2019, 09:43
Voor de pyrex gebruikers.
Wel zeer extreem. De bak vullen met zand dat zeer veel energie kan opslaan, dan lang tot 400-500ºC verwarmen en op iets zeer kouds neerzetten.
Zo kun je ook waarschuwen dat het onverstandig is om iemand met een honkbalknuppel op je mond te laten slaan. Mensen pas toch op, kijk toch uit, gebruik honkbalknuppels alleen voor honkbal want je ziet wat ervan kan komen!
Toen ik in 1987 nog autoverkoper was, zat ik me altijd de tering te vervelen op de verplichte koopavond, vrijwel verloren moeite en tijd, m'n meissie kwam altijd met een warme maaltijd langs, tja die bleef ook niet al te lang, de verveling sloeg toe en ging op een geveven moment proberen een Pyrex theekop schuin te laten balanceren op de bodemrand, na dertig keer proberen ging het niet lukken ook niet op de Columbus manier. Toen naar de werkplaats op de slijpsteen een minimaal randje geslepen en terug naar de tafel, dat ging bijna goed terug naar de slijpsteen en nog een randje afgenomen, TaDa Eureka! of toch nie . . .
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 25 jun 2019, 14:04
door cremalover
Mix van zelfgemalen tarwe en bloem.Beetje desem voor het rijzen.
En we noemen het Elvis!
Goede temperatuur van 30 graden in huis nu.Pompei niet nodig.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 25 jun 2019, 14:46
door bobbee
Die is heel mooi!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 25 jun 2019, 14:55
door cremalover
Met zelfgemaakte pinda/walnootkaas.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 25 jun 2019, 15:20
door fransg
Lekker!!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 25 jun 2019, 21:59
door bobbee
Zuurdesem pizza van afgelopen week.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 26 jun 2019, 08:40
door cremalover
bobbee schreef: di 25 jun 2019, 21:59
Zuurdesem pizza van afgelopen week.
Mooi.Ik ga dat ook proberen.
Rol je het deeg na de eerste of tweede rijs?
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 26 jun 2019, 10:27
door bobbee
Eerst bulk rijs en daarna opgebold ongeveer 4 a 5 uur voor het bakken. Totaal rijstijd alles bijelkaar was 8 uur.