Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2445
fransg schreef: ma 15 jul 2019, 12:32 Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.

E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
Goeie aanpak.Van "kein geloel maar foesballe ".
Nog ff en je breekt weer koffiebonen met de achterkant van je mes en dan is de cirkel rond.Gaat goed komen. :D

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2447
Interessant!
Perhaps most interestingly, however, almost all the microbes found in the starters themselves were either also found on the bakers’ hands or found in the flour. Only 31 out of more than 350 were not, suggesting that the common idea that starter microbes are wild and drift in on the air is less likely than that the microbes already in flour and on bakers’ hands are what’s making bread rise. Still, Madden notes, it’s hard to establish causality with the current data. Which way the microbes are flowing, from the hands to the starter or in the reverse direction, isn’t clear.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2448
fransg schreef: ma 15 jul 2019, 12:32 Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.

E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
Briljant.Doet de vraag rijzen waar kan dit eindigen?
Is mengen nog wel nodig?Zo ja hoe lang?

Ziet er uit als volkoren rogge.
Werkt dit ook met pure bloem van tarwe?