Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2441mooi brood Frans!
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Goeie aanpak.Van "kein geloel maar foesballe ".fransg schreef: ma 15 jul 2019, 12:32 Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.
E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
Interessant!
Perhaps most interestingly, however, almost all the microbes found in the starters themselves were either also found on the bakers’ hands or found in the flour. Only 31 out of more than 350 were not, suggesting that the common idea that starter microbes are wild and drift in on the air is less likely than that the microbes already in flour and on bakers’ hands are what’s making bread rise. Still, Madden notes, it’s hard to establish causality with the current data. Which way the microbes are flowing, from the hands to the starter or in the reverse direction, isn’t clear.
Briljant.Doet de vraag rijzen waar kan dit eindigen?fransg schreef: ma 15 jul 2019, 12:32 Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.
E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
Het boek en website van Vanessa Kimbell, Yhe Sourdough School (https://www.sourdough.co.uk/) biedt ook veel informatie en.inspiratie op dit vlak.fransg schreef:Interessant!