Pagina 245 van 649

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 09 jul 2019, 21:55
door mutsje
mooi brood Frans!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 09 jul 2019, 21:58
door bobbee
Ja mooi!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 09 jul 2019, 22:59
door fransg
Dank!

Het was laat op de avond en ik wilde voortmaken al meende ik dat het deeg te weinig was gerezen. In de oven kwam het ook niet echt omhoog dus achteraf viel het me goed mee.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 15 jul 2019, 12:32
door fransg
Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 15 jul 2019, 17:19
door cremalover
fransg schreef: ma 15 jul 2019, 12:32 Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.

E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
Goeie aanpak.Van "kein geloel maar foesballe ".
Nog ff en je breekt weer koffiebonen met de achterkant van je mes en dan is de cirkel rond.Gaat goed komen. :D

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 31 jul 2019, 08:21
door bobbee

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 31 jul 2019, 10:37
door fransg
Interessant!
Perhaps most interestingly, however, almost all the microbes found in the starters themselves were either also found on the bakers’ hands or found in the flour. Only 31 out of more than 350 were not, suggesting that the common idea that starter microbes are wild and drift in on the air is less likely than that the microbes already in flour and on bakers’ hands are what’s making bread rise. Still, Madden notes, it’s hard to establish causality with the current data. Which way the microbes are flowing, from the hands to the starter or in the reverse direction, isn’t clear.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 31 jul 2019, 14:42
door cremalover
fransg schreef: ma 15 jul 2019, 12:32 Nu geheel met zonder kneden gedaan. Gister voor het slapen gaan deeg gemengd, meteen in vorm gelegd, om 04:00 zag ik dat het reeds gerezen was, oven aangezet met brood er al in, na een uur eruit gehaald, oven uitgezet en weer verder geslapen.

E751717B-2AE0-4ED4-8AC0-29E1C84531E4.jpeg
Briljant.Doet de vraag rijzen waar kan dit eindigen?
Is mengen nog wel nodig?Zo ja hoe lang?

Ziet er uit als volkoren rogge.
Werkt dit ook met pure bloem van tarwe?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 31 jul 2019, 22:05
door DeepnGroond

fransg schreef:
Interessant!
Het boek en website van Vanessa Kimbell, Yhe Sourdough School (https://www.sourdough.co.uk/) biedt ook veel informatie en.inspiratie op dit vlak.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 18 aug 2019, 09:03
door cremalover
Tostibrood.