Pagina 248 van 649

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 27 sep 2019, 09:11
door cremalover
Leuke uitzending Keuringsdienst van waarden.
Iemand nog een sneetje rubber....euh ...Waldkorn?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 27 sep 2019, 15:41
door Newbeanie
Ja dat was weer geweldig! :lol:
Aaaaah ik vind het zo'n heerlijk programma, ze onderzoeken tot nu toe vrijwel alles waar ik vraagtekens bij had, maar van de Waldkorn wist ik het niet! Wel koop ik tegenwoordig echt zelden bij de 'echte bakker' omdat dat toch vaak voorgebakken zooi is. Ik bak dan liever zelf, of bij een 'echte bakker' die gewoon des ochtends met bloem, water, gist, eventueel wat zout (en misschien pitjes, zaden) en verder vooral heel veel NIKS zijn brood bakt.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 27 sep 2019, 17:21
door bobbee
Gist. Puh. Doe mij maar desem.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 27 sep 2019, 17:44
door fransg
Desem rewles!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 27 sep 2019, 19:46
door Newbeanie
Ho, ja, desem is ook fantastisch!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 27 sep 2019, 19:48
door DeepnGroond
Desem wit, Franse T65.
De dagen worden gelukkig weer korter, meer tijd om te bakken.
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 01 okt 2019, 23:06
door mutsje
lekker hoor. ik bak alweer paar dagen niet. morgenavond maar weer eens bakken. supermarkt brood vult niet

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 14 okt 2019, 20:20
door manofwilder
We hebben ook weer brood gebakken. Bijna Allerheiligen dus het is weer tijd voor Pan Co Santi.
NN iets zo groot. Makkelijk en lekker voor tussendoor.
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn LM-G710 met Tapatalk


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 14 okt 2019, 20:42
door fransg
Geen idee wat de naam van het broodje inhoudt, maar de buitenkant oogt meer dan verrukkelijk

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 14 okt 2019, 20:56
door manofwilder
fransg schreef:Geen idee wat de naam van het broodje inhoudt, maar de buitenkant oogt meer dan verrukkelijk
Mijn vrouw heeft lange tijd in Italiƫ (Siena) gewoond, daar is het in deze tijd van het jaar een populair broodje. De originele ingrediƫnten zijn een beetje anders als het Hollandse brood. Er zit in olijfolie, rode wijn, zwarte peper, rozijnen, suiker, water en walnoten. En natuurlijk bloem en gist. We hebben de rozijnen vervangen door cranberries en de walnoten door pecannoten. De buitenkant glimt zo mooi door er wat ei over heen te smeren. Als er belangstelling is kan ik het recept delen.

Verstuurd vanaf mijn LM-G710 met Tapatalk