Pagina 26 van 26
Re: Mazzer Philos
Geplaatst: wo 29 jan 2025, 15:49
door cremalaver
Dat was de reden dat ik hem aan jou verkocht heb.
Ik vind het qua ontwerp een pracht ding.
Goede instelbaarheid,heel makkelijk te reinigen,degelijk,mooi maar de statische lading van de beker leverde een routine op die me tegen stond.
Nu heb ik retentie maar dat stoort me minder.
Geplaatst: wo 29 jan 2025, 17:40
door SantoYirga
Morgen zou ie moeten aankomen, de Philos. Alvast de Londinium hevel proper gemaakt en nieuw siliconenvet aangebracht.
Re: Mazzer Philos
Geplaatst: do 30 jan 2025, 19:48
door Joste
cremalaver schreef:Dat was de reden dat ik hem aan jou verkocht heb.
Ik vind het qua ontwerp een pracht ding.
Goede instelbaarheid,heel makkelijk te reinigen,degelijk,mooi maar de statische lading van de beker leverde een routine op die me tegen stond.
Nu heb ik retentie maar dat stoort me minder.
Waa er dan geen alternatief voor die statische beker?
Re: Mazzer Philos
Geplaatst: do 30 jan 2025, 19:54
door bobbee
cremalaver schreef:Dat was de reden dat ik hem aan jou verkocht heb.
Ik vind het qua ontwerp een pracht ding.
Goede instelbaarheid,heel makkelijk te reinigen,degelijk,mooi maar de statische lading van de beker leverde een routine op die me tegen stond.
Nu heb ik retentie maar dat stoort me minder.
Donkere bonen hebben wat meer last van lading. Sprits water of met natte vinger door de bonen roeren alvorens het malen doet wonderen. Denk ook niet dat dit aan de maler op zich ligt. Is bij iedere maler. Zeker single dose omdat het laatste maalsel eruit geveegd wordt tot er niks meer inzit.
Re: Mazzer Philos
Geplaatst: do 30 jan 2025, 20:25
door Keyser
bobbee schreef:cremalaver schreef:Dat was de reden dat ik hem aan jou verkocht heb.
Ik vind het qua ontwerp een pracht ding.
Goede instelbaarheid,heel makkelijk te reinigen,degelijk,mooi maar de statische lading van de beker leverde een routine op die me tegen stond.
Nu heb ik retentie maar dat stoort me minder.
Donkere bonen hebben wat meer last van lading. Sprits water of met natte vinger door de bonen roeren alvorens het malen doet wonderen. Denk ook niet dat dit aan de maler op zich ligt. Is bij iedere maler. Zeker single dose omdat het laatste maalsel eruit geveegd wordt tot er niks meer inzit.
Klopt! Ik heb nu een erg donkere italiaanse blend. Zowel in mijn Niche als in de Philos heb je hier "last" van. De beker van de Philos is hier dus niet anders in. Ik herken het niet bij medium of lichtere roast.