Pagina 252 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 22 nov 2019, 19:35
door bobbee
Een mooie! Eet smakelijk.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 23 nov 2019, 19:21
door Dirk Jan
Eindelijk de stap gezet.
Zelf zuurdesembrood bakken. En jawel, met een broodmachine! We hebben op dit moment niets anders.
Dit is het eerste broodje: 400 gr gebuild tarwemeel en 25 gr gedroogd desem uit een zakje.
Eerste resultaat: Niet echt om over naar huis te schrijven.

Afbeelding


Ook maar meteen gestart met het maken van een eigen zuurdesemstarter. Netjes aan de omschrijving gehouden, maar zo te zien waarschijnlijk te droog. Toch maar even de richtlijnen volgen om een basis te hebben. 50 gram meel en 50 gram lauw water, gemengd. Kan ik volgende week met de zelf gebrouwen desem aan de slag, hoop ik.

Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 23 nov 2019, 19:26
door bobbee
Leuk!

Pak even roggemeel, dan gaat het zeker goed komen.

Eerst papje maken van 50/50 inderdaad.
3 dagen in de kamer zetten. Dan van dat papje 50 gr pakken en mixen met 50 meel en 50 water en dat dagelijks herhalen tot en dat of 7 a 10. Dan moet hij actief zijn.

Je komt weleens in Emmen toch? Dan kan ik je ook wel wat sponsoren van mij desem.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 23 nov 2019, 20:34
door Dirk Jan
Hoi bobbee, leuk aanbod. Ga ik zeker een keertje bij je ophalen. Maar eerst wil ik m'n eigen desem natuurlijk proberen.

Vr groet,

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 23 nov 2019, 20:37
door bobbee
Ja! Ik heb er alle vertrouwen in.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 28 nov 2019, 05:19
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 28 nov 2019, 07:19
door bobbee
Mooi desem brood!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 28 nov 2019, 17:21
door cremalover
Sometimes life sucks.


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 28 nov 2019, 18:12
door fransg
Dat is pech hebben! Moet je meteen versgebakken brood eten met boter en hagelslag of zo...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 30 nov 2019, 19:33
door Dirk Jan
Bij is het ook 'sucks'. Ben een desemstarter aan het maken met volkoren tarwemeel. Verleden week zaterdag begonnen, maar de eerste dagen heeft het spul te koud gestaan, dus nauwelijks enige ontwikkeling. Vanaf donderdag het potje maar op de tegelkachel gezet en eenmaal daags controleren. Toen wilde het wel, maar was de bovenste laag 'uitgedroogd'. Vanaf vandaag twee maal daags checken en eventueel wat vers meel toevoegen. Het begint naar desem te ruiken, maar nog niet van wat je zegt YES. Geduld dus.

Groet,