Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 08 dec 2019, 18:23
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Kaasmaken is ook een leuke hobby.Wijmaar schreef:Met mijn vorige starter ontdekt dat je er ook blauwe kaas van kan maken als je hem lang genoeg verwaarloosd. Vanmiddag maar weer eens een nieuwe tot leven gewekt:
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
Mooi Frans!! Toch ook maar eens een stokbrood mand zoeken. Hoe vorm jij deze broden?fransg schreef:
https://www.bakgoed.nl/rijsmand-stokbrood-baguette.htmlWijmaar schreef: ma 09 dec 2019, 08:51Mooi Frans!! Toch ook maar eens een stokbrood mand zoeken. Hoe vorm jij deze broden?
Leuk, dank voor de toelichting en de link!fransg schreef:https://www.bakgoed.nl/rijsmand-stokbrood-baguette.htmlWijmaar schreef: ma 09 dec 2019, 08:51Mooi Frans!! Toch ook maar eens een stokbrood mand zoeken. Hoe vorm jij deze broden?
Dankje! Ik doe er heel weinig aan. Als alles gemixt is en een uurtje of twee uurtjes heeft kunnen rusten, smeer ik wat olie op het aanrecht, schep het deeg vanuit de kom op het aanrecht, rol het wat rond zodat het een bol is en dan heen en weer zodat het een langwerpige vorm krijgt, ik houd het mandje erbij zodat ik zie of het al lang genoeg is en rol het er dan zo in, dek het af met plastic folie en wacht tot het behoorlijk is gerezen. Gister ging ik het huis uit toen het eiglijk de oven in moest, heb het dus in de koelkast gelegd en later op de avond er weer uit gehaald, de oven aangestoken (dwz ingeschakeld), en na verloop van tijd toen ik de indruk kreeg dat het deeg weer wakker was, dit bestrooid met bloem, dan omgekieperd op een dun plankje dat Bobbee ooit voor me uitzaagde, wat knipjes erin en de oven ingeschoven op de metalen plaat (de pizza stenen had ik een poos geleden al weggegeven), na 35 min op 225ºC eruit.
Leuk! Ga ik zeker een keer doen, kan er naast koffie, brood, bier brouwen en BBQ prima bij!DeepnGroond schreef:Kaasmaken is ook een leuke hobby.
Past prima in het rijtje van koffie en brood...
(Goede workshop is Kaas in de Keuken in Lunteren trouwens )
Mooi! Ziet er gaaf uit . Blijf vormen met die wat hogere hydratatie lastig vinden. Krijg er niet altijd genoeg spanning in.bobbee schreef:40% T65 bloem,
20% versgemalen tarwemeel met de mockmill 100
35% volkorenmeel
5% roggemeel
20% desem
75% water
2% zout
Sesamzaad