Pagina 258 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 15 dec 2019, 21:53
door bobbee
Erg mooi!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 15 dec 2019, 22:05
door Keyser
Mooi zeg! Wel leuk om deze hobby ook te gaan ontdekken

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 17 dec 2019, 09:25
door cremalover
Licht volkoren met wat sesam.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 17 dec 2019, 11:59
door bobbee
Mooi brood cremalover.

Hier 3x half volkoren.
40% bio volkorenmeel
10% rogge volkoren
50% Franse bloem type T65
2% zout
75% hydratatie

Wat zouden we moeten doen zonder sesamzaadjes? Dan zou de wereld en stuk minder leuk zijn.

Afbeelding





Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 17 dec 2019, 15:22
door cremalover
Vind je de T65 wat?
Ik heb er een kilo of 5 mee gebakken een paar jaar terug maar leverde niet echt iets speciaals op.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 17 dec 2019, 15:43
door bobbee
Ja, ik vind dit wel mooie bloem, heb het meegenomen uit Frankrijk afgelopen zomer. Neemt vocht mooi op en creƫert goede gluten. Maar snap wel wat je bedoelt. Een goeie bloem van kaufland doet het ook prima. In principe is het ook gewoon een gradatie wat niks zegt over de kwaliteit van het gebruikte graan. Het is een tarwebloem met een malingsgraad van 78-80 % maar gebruiken ze Nederlandse tarwe dan krijg je nooit hetzelfde brood als de echt Franse! Net als type 00, de italiaanse bloem. Dat het op het pak staat zegt nog niks over de bakaard.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 17 dec 2019, 16:07
door cremalover
Ik had een bakker uit frankrijk gesproken en ik vroeg hem het geheim van het franse stokbrood.
Hij zei dat ik T65 morst hebben.
Ik dat gekocht maar ik denk dat het geheim iets complexer is.
Echt dat franse brood is me nooit gelukt.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 17 dec 2019, 19:23
door bobbee
Het Franse stokbrood wat ik afgelopen zomer heb geproefd vond ik niet zo goed. Denk ook dat ik dat witte plofkippen brood niet zo erg lekker met vind. Er moet wat karakter inzitten door een volkoren of rogge toevoeging.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 20 dec 2019, 18:35
door mutsje
Geweldig, zit ik filmpje over stokbrood te kijken die door een gepensioneerde engelse kok op youtube gezet is (uitleg etc) en gaat dit draadje opeens over stokbrood.

Hier de youtube filmpje, ingrediƫnten, uitleg etc. Je moet wel tijd hebben :)
https://www.youtube.com/watch?v=m08i8oXpFB0

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 21 dec 2019, 12:54
door Wijmaar
Leuk! Ga ik straks eens even rustig kijken. Goed stokbrood en goede croissants staan hier nog steeds hoog op de todo.

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk