Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 21 jan 2020, 10:01
Paar lichtbruine.
Weer eens op de steen gebakken.
Warm erg lekker.
Weer eens op de steen gebakken.
Warm erg lekker.
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Da's echte toewijding.fransg schreef: ma 27 jan 2020, 10:17 Mijn stokbrood van laatst was wat de stokkig. Ik lust dat wel maar mijn dochter en kleindochter kwamen logeren en voor hen kocht ik liever verse wittebroodjes bij de Jumbo.
Dit brooddeeg maakte ik gistermiddag, heb het in de broodvorm met vershoudfolie erover in een koele kamer de avond / nacht laten rijzen, vanochend tegen 5 uur in de oven gezet, oven aangezet, na ongeveer 45min eruit.\
daarna zelf weer verder geslapen
Bak jij altijd 100% volkoren?
Ik begin met 50g desem van volkoren roggemeel (zelf gemalen), doe daar 100g zelfgemalen rogge bij en 100g water, weeg 375g meel af wat meestal bestaat uit 100g bloem uit de winkel en 275g tarwekorrels zelf gemalen (ditmaal maakte ik een pak volkorenmeel op), plus 220g water, 9g zout, 100g zaden (ditmaal lijnenzaden) en 30g olij.
Ok.Behoorlijk vezelrijk dus.fransg schreef: ma 27 jan 2020, 12:46Ik begin met 50g desem van volkoren roggemeel (zelf gemalen), doe daar 100g zelfgemalen rogge bij en 100g water, weeg 375g meel af wat meestal bestaat uit 100g bloem uit de winkel en 275g tarwekorrels zelf gemalen (ditmaal maakte ik een pak volkorenmeel op), plus 220g water, 9g zout, 100g zaden (ditmaal lijnenzaden) en 30g olij.
Ik begrijp niks van "zoveel procent hyderatitatie" aangezien dat bij elkaar opgeteld altijd meer is dan 100% en dat vat ik niet