Pagina 270 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 18 mar 2020, 20:45
door DeepnGroond
Goede dagen voor de desem.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 19 mar 2020, 07:14
door cremalover
Echt duits zuurdesem rogge.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 19 mar 2020, 09:56
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 22 mar 2020, 17:16
door cremalover
Tarwe.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 22 mar 2020, 19:28
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 23 mar 2020, 08:27
door cremalover
fransg schreef: zo 22 mar 2020, 19:28 9ED276BE-FF6F-4428-BEF6-31E511A05F03.jpeg
Hij is goed. ;)

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 23 mar 2020, 14:37
door bobbee
Test hoe makkelijk je gezond brood kunt maken.
Gisterochtend graan gemalen, in een bak, water erbij, gist erbij, zout erbij, beetje olijfolie als broodverbeteraar en beetje doorroeren tot al droge bestanddelen zijn opgenomen.
Laten rijzen, uur of 3 tot het begon in te zakken. De koelkast in en vanochtend eruit gehaald. Broodjes vormen, in de oven en bakken. Klaar.
Is dus 100% vers gemalen graan. niks meer, niks minder. volkorenbrood! Erg smakelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 23 mar 2020, 14:46
door fransg
Mooi! Ziet er ook best licht uit, voor 100% volkoren.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 23 mar 2020, 15:01
door bobbee
Ja,eigenlijk wel maar er zit geen gram bloem bij. Is de hele korrel, biologisch graan uit Duitsland.

Afbeelding
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 23 mar 2020, 20:43
door Wijmaar
Mooie creaties weer mannen! Ik heb mijn desem ook weer uit de koeling, en bijbehorende winterslaap, gehaald. Wonder boven wonder na een week of 8-10 weer springlevend binnen een paar dagen.

Vanochtend een poging gedaan om focaccia te maken. Gebruikte bloem kon de hoge hydratatie niet helemaal aan, dus ietsje minder gerezen dan gehoopt. Als er weer bloem te krijgen is eens in de herkansing met manitoba.

Ondanks dat erg smakelijk!!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk