Pagina 273 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 04 apr 2020, 13:16
door bobbee
Spannend dat croissant deeg. Ik hoop dat het er mooi uitkomt! Al knap bezig in ieder geval. Kan het zijn dat je boter nog wat te koud was?

Wat betreft het grote 1,5kg brood, ik heb eerst de avond ervoor een levain gemaakt van 260 gram met 30 gr desem uit de koelkast. Dat in rijskastje op 21 graden de hele nacht laten staan. Volgende ochtend in schaal met water en meel gemixt. Terug in rijskastje. Na uurtje ofzo zout erdoor gekneed en weer in rijskastje. Daarna keer of 4 wat stretch and fold. Leek toen al goed actief dus voorgevormd, daarna in bakblik en laten rijzen in rijskastje. Alles op 21 graden. Toen de oven. Had misschien nog wat langer kunnen rijzen maar ik heb hey zojuist gegeten en het was eigenlijk prima. Geen fancy tekening of grote gaten, echt goed voedzaam brood en zeer smakelijk brood. Ik ga dit vaker zo doen. Is gewoon praktisch.
Ik persoonlijk proef echt het versgemalen graan. Zijn er natuurlijk die dat niet proeven maar goed, dat neem ik niemand kwalijk. Ik mix tegenwoordig ook 10% vers gemalen graan door het pizzadeeg en dat geeft ook meer smaak en andere bite. Ik vind het heerlijk.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 05 apr 2020, 12:57
door Wijmaar
Thanks Bob; ga ik ook eens zo doen.

Net de eerste lading gebakken, wel heel erg lekker, zeker niet perfect. Teveel brioche en te weinig laagjes. Volgende keer andere boter, en meer oefenen
Afbeelding
. Zeker geen straf om deze nog eens een paar keer te oefenen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 05 apr 2020, 13:06
door bobbee
Jammer! Maar proberen is al winnen. Ik begin er niet aan

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 05 apr 2020, 13:29
door namor
croissant is niet mijn ding maar ze zien er onwijs mooi en sexy uit! Geniet van je succes! Respect en bedankt voor je verslag!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 05 apr 2020, 14:29
door cremalover
Simpel half volkoren.
En nog een half volkoren.

Dus feitelijk een heel volkoren. :shock: Gaten vullen met goeie boter.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 05 apr 2020, 16:46
door fransg
Lekker! Ik meen ergens te hebben gelezen dat je die gaten afkeurt, maar het is wel leuk!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 05 apr 2020, 17:06
door bobbee

cremalover schreef: Ik had dat vroeger ook altijd.
Goed plat maken na eerste rijs en je hebt er geen last meer van.
Afbeelding
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 05 apr 2020, 17:14
door cremalover
fransg schreef: zo 05 apr 2020, 16:46 Lekker! Ik meen ergens te hebben gelezen dat je die gaten afkeurt, maar het is wel leuk!
Zeker.Heb altijd broeken en shirts vol met appelstroop.
Ze zijn een vloek.
Tegenwpordig vul ik ze eerst met koude boter.
Dasrna stroop met ouwe kaas.Geen lekkages meer.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 06 apr 2020, 20:18
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 06 apr 2020, 22:26
door bobbee
Een vrolijke verschijning!