Pagina 276 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 08 apr 2020, 15:02
door cremalover
Mijn pastarecept zoals ik het maak.Voor twee personen.
250 gram pasta bloem.
2 hele eieren.
8 eigeeltjes.
Evt. beetje olijfolie.Hoeft niet.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 08 apr 2020, 15:41
door bobbee
En als dat niet werkt, dan ligt het aan de bloem?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 08 apr 2020, 16:05
door cremalover
bobbee schreef: wo 08 apr 2020, 15:41 En als dat niet werkt, dan ligt het aan de bloem?
Nee.Kan ook aan de eieren liggen.Ik werk met scharreleieren van mijn eigen kippen.
Je behaalt met supwemarkteieren nooit hetzelfde resultaat..De kwaliteit van de pasta zal dan altijd minder zijn.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 08 apr 2020, 22:24
door mutsje
Vorige week ook paste gemaakt :)

200 gr speltmeel
100 gr griesmeelmeel (fijne maling)
3 hele eieren
beetje olijfolie

Ging er smakelijk in. Ik heb een kitchenaid add-on waarmee ik ook macaroni elleboogjes etc mee kan maken.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 apr 2020, 14:53
door cremalover
Weer twee pleur alles bij mekaar broden.
Rest rogge,rest tarwe,beetje spelt,allerlei restjes zaden en wat zuurdesem en kruiden.
Niets afgewogen maar het deeg was kleddernat.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 apr 2020, 17:07
door cremalover
mutsje schreef: wo 08 apr 2020, 22:24 Vorige week ook paste gemaakt :)

200 gr speltmeel
100 gr griesmeelmeel (fijne maling)
3 hele eieren
beetje olijfolie

Ging er smakelijk in. Ik heb een kitchenaid add-on waarmee ik ook macaroni elleboogjes etc mee kan maken.

pasta.jpeg
Top.
Ik heb een paar pasta machines in de kast staan maar heb ze al 15 jaar niet meer aangeraakt.
Snij het gewoon met een mes in platte slierten.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 apr 2020, 18:16
door Wijmaar
Afgelopen tijd m'n starter twee keer per dag ververst, en gisteren / vandaag gebakken. Meest geslaagde poging tot nu toe :). Die enorme oven rijs blijft gaaf om te zien!

50% tarwebloem
25% spelt volkoren
20% tarwebloem volkoren
5% roggebloem

80% hydratatie

Volgens: https://www.theperfectloaf.com/spelt-ry ... ugh-bread/
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk



Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 apr 2020, 19:58
door bobbee
Smakelijk!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 11 apr 2020, 16:06
door fransg
https://www.nbcnews.com/news/world/brit ... t-n1180536

Een aantal Britse bakers her-introduceert tweedewereldoorlogbrood.

Het nationale loaf:
Hoe meer bran hoe beter:
To keep up with the demand, the mill is focusing production on “85 percent extraction” brown flour, like that used in the National Loaf. This is far more efficient to make and allows for a healthier end product, he said.

“It is more nutritious than a white loaf, whether it’s bought from a supermarket, made yourself, or whatever. The more of the bran that you can get into the bread, the better it is for you,” McDowall said.

“It wasn’t very nice. It was a bit grainy, a bit mushy. Most things in the war weren’t very nice, mind you”
zegt een man die vanwege zijn leeftijd de oorlog nog heeft meegemaakt.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: za 11 apr 2020, 16:11
door bobbee
Leuke post! Mensen worden wel vindingrijk in deze bijzondere tijd. Ze gaan de gekste dingen doen.