Pagina 278 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 27 apr 2020, 19:14
door martinierius
fransg schreef:BCAA9078-6D78-4D80-8EDA-7AB9EA26DB93.jpeg
Ik dacht eerst aan een zonnetje maar ja... !
Edit: Ik bedoel maar, met al dat maanzaad... Ja laat maar... Te ver gezocht zeker
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: ma 27 apr 2020, 22:20
door bobbee
Mooi broodje Frans.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 28 apr 2020, 13:42
door gilleko B.
Gentlemen,
Ben door dit forum ook bezig met broodbakken, mijn eerste brood was vrij plat gebleven. Smaak was erg lekker, korst knapperig met licht chewy- achtige binnenkant.
Heb een kitchenaid, maar je ziet veel recepten van lange duur met slechts stretch & fold. Dus alles zonder deeghaak. Engelse marmelade met gember erop, allemachtig Godenspijs.
Heb wel moeite om deeg goed te krijgen bij hoge hydratie. Na autolyse blijft het wel eens als velpon aan je vingers kleven. Blijft leerproces.
Over desemstarter, om die goed actief te krijgen werkt toevoeging roggemeel en/of scheutje honing erg goed, ben ik nu achtergekomen.
Ik hou dapper vol.
Dank voor de foto's met toelichting. Leer er veel van.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 28 apr 2020, 14:06
door DeepnGroond
De week voorraad weer aangevuld, bruin-rogge desem en twee desem krentenbroodjes. Helaas wat warm gisteravond en vannacht, dus wat overrijs. Smaak is er niet minder om gelukkig.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 28 apr 2020, 14:45
door bobbee
Lekker brood allemaal.
En goed bezig Guido! De honing zou ik niet alleen maar goed...
Ik heb van de week 6 broden gebakken. Voor het eerst 3kg deeg in 1x. Vind het erg leuk. Heb er 4 weggegeven aan de buren her en der.
1/3 bio graan versgemalen
1/3 bio bloem 1050
1/3 patentbloem.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 30 apr 2020, 09:26
door fransg
Over "The Rise", een oscar winnende documentaire over een vrouw die tijdens Corona besluit ook zuurdeeg te bakken, en alle obstakels die ze daarbij overwint. Bijzonder ontroerend:
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 30 apr 2020, 15:40
door Wijmaar
bobbee schreef:Lekker brood allemaal.
En goed bezig Guido! De honing zou ik niet alleen maar goed...
Ik heb van de week 6 broden gebakken. Voor het eerst 3kg deeg in 1x. Vind het erg leuk. Heb er 4 weggegeven aan de buren her en der.
1/3 bio graan versgemalen
1/3 bio bloem 1050
1/3 patentbloem.
Hoe heb je het kneden gedaan? Grote spiraal mixer of stretch en fold?
Afgelopen weken ook lekker door gebakken:
Croissants poging 2:
Zuurdesem roggebrood voor Smørrebrod
Witte melkbollen
Busbrood met pompoenpitten
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 30 apr 2020, 15:51
door fransg
Perfectie!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 30 apr 2020, 18:52
door bobbee
Wijmaar schreef:....
Eerst met de kleine spiraalkneder, later stretch and folds.
Ik heb vandaag voor de grap zuurdesem broodje gemaakt met de goedkope lidl patentbloem. 50 Cent per kg.
70% hydratatie is veel teveel voor deze bloem maar op zich niet verkeerd icm de rijstijd voor een desembrood. Was te verwachten.
Ga het nog eens proberen maar dan 60% hydratatie.
Gebakken in gietijzeren pan want deeg had geen spanning dus zakte uit. Die hield het mooi bijelkaar.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 30 apr 2020, 21:12
door fransg