Pagina 283 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 10 jun 2020, 14:01
door bobbee
cremalover schreef:bobbee schreef: wo 10 jun 2020, 13:00
Ja dat kan ik zelf ook vinden.
Dus als ik het goed begrijp heb je eigenlijk geen manitoba gebruikt maar vers gemalen tarwe en zeg je dat liever niet?
Wordt nog een heel verhaal zo.
De laatste twee was WEizen van duitse supermarkt.Zelfgemalen.
De vorige dacht ik Manitobo of Manitoba of zoiets.Dat is nu op.Gekocht ergens in een webshop.Waar weet ik niet meer.Moet met google te vinden zijn.Volgens mij is het het canadees meel.
Zal wel in dld of zwitserland geweest zijn.
Ik haal mijn meel altijd in dld. DM markt,Rewe,Kaufland etc. Keus zat.Soms in Belgie .Carrefour .Dan eet ik gelijk een dozijn oesters als ik daar ben.
Ok dank je. Ik haal ook in Duitsland. Kaufland voornamelijk, soms bij DM drogist. Die heeft ook veel altijd.
Ik zoek manitoba meel maar kan het hier niet vinden, binnenkort maar eens naar Duitsland rijden dan. Voor het eerst sinds begin corona tijdperk.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 10 jun 2020, 14:06
door cremalover
bobbee schreef: wo 10 jun 2020, 14:01
cremalover schreef:bobbee schreef: wo 10 jun 2020, 13:00
Ja dat kan ik zelf ook vinden.
Dus als ik het goed begrijp heb je eigenlijk geen manitoba gebruikt maar vers gemalen tarwe en zeg je dat liever niet?
Wordt nog een heel verhaal zo.
De laatste twee was WEizen van duitse supermarkt.Zelfgemalen.
De vorige dacht ik Manitobo of Manitoba of zoiets.Dat is nu op.Gekocht ergens in een webshop.Waar weet ik niet meer.Moet met google te vinden zijn.Volgens mij is het het canadees meel.
Zal wel in dld of zwitserland geweest zijn.
Ik haal mijn meel altijd in dld. DM markt,Rewe,Kaufland etc. Keus zat.Soms in Belgie .Carrefour .Dan eet ik gelijk een dozijn oesters als ik daar ben.
Ok dank je. Ik haal ook in Duitsland. Kaufland voornamelijk, soms bij DM drogist. Die heeft ook veel altijd.
Ik zoek manitoba meel maar kan het hier niet vinden, binnenkort maar eens naar Duitsland rijden dan. Voor het eerst sinds begin corona tijdperk.
Ik blijf nog binnen.COPD klant hier.
Carrefour heeft ook een webwinkel.
https://drive.carrefour.eu/nl/search?text=t60%20meel
Ik haal het in Maaseik in de winkel.Mooie zaak.
Oesters zou ik niet per webshop bestellen.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 10 jun 2020, 16:55
door DeepnGroond
bobbee schreef:
Ik zoek manitoba meel maar kan het hier niet vinden, binnenkort maar eens naar Duitsland rijden dan. Voor het eerst sinds begin corona tijdperk.
Mijn meel bestel (of haal) ik meestal bij de Zuidmolen in Groesbeek, incl Manitoba.
https://www.de-zuidmolen.nl/meel-voor-b ... itoba-bio/
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 10 jun 2020, 17:12
door bobbee
Dank je. Ik ken de adressen en molens maar had graag lokaal of in voor mij dichtbij een Duitse supermarkt gehaald.
Ik neem nu normale bloem met 12% eiwit en doe er een percentage glutenpoeder bij.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 10 jun 2020, 17:17
door cremalover
bobbee schreef: wo 10 jun 2020, 17:12
Dank je. Ik ken de adressen en molens maar had graag lokaal of in voor mij dichtbij een Duitse supermarkt gehaald.
Ik neem nu normale bloem met 12% eiwit en doe er een percentage glutenpoeder bij.
Waarom?
Eet een eitje extra.
Ik heb 30 in de krachtsport gezeten en veeeel eiwit naar binnen gewerkt.
Achteraf zeg ik dom.
Slecht voor de nieren.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 10 jun 2020, 19:54
door bobbee
10,11,12% eiwit is gangbaar. Andere reden om eiwit toe te voegen is gluten sterker maken voor lange fermentatie = mooier brood.
Is niet te vergelijken met wat jij hebt genomen om de kracht sport.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 10 jun 2020, 21:14
door cremalover
bobbee schreef: wo 10 jun 2020, 19:54
10,11,12% eiwit is gangbaar. Andere reden om eiwit toe te voegen is gluten sterker maken voor lange fermentatie = mooier brood.
Is niet te vergelijken met wat jij hebt genomen om de kracht sport.
Ik gebruik alleen water,meel en zout.
Standaard fermentatie bij mij is 24 uur.
Ga jij nog langer?
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 10 jun 2020, 21:34
door bobbee
Eiwit zit in het meel. Eiwitgehalte bepaalt een hoop. Check de W waarde van meel of bloem.
Na 24 uur op kampertemp gaat je deeg inzakken als je hydratatie hoger is dan 70% en bloem hebt gebruikt van 10 a 12% proteïne /eiwit.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 10 jun 2020, 21:38
door cremalover
bobbee schreef: wo 10 jun 2020, 21:34
Eiwit zit in het meel. Eiwitgehalte bepaalt een hoop. Check de W waarde van meel of bloem.
Na 24 uur op kampertemp gaat je deeg inzakken als je hydratatie hoger is dan 70% en bloem hebt gebruikt van 10 a 12% proteïne /eiwit.
Ik zet het in de ijskast.Fermentatie houdt natuurlijk op bij een bepaalde temperatuur maar ik ga voor het gemak.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 11 jun 2020, 19:24
door fransg