Dirk Jan schreef: vr 31 jul 2020, 10:19
De boen zijn binnen. Branddatum 27 juli.
Vandaag 30 juli.
Mooie dunne verpakking waardoor het pakketje door de brievenbus gaat. Mooie folder erbij met uitleg en verwijzingen naar website. Compleet verhaal.
Pakje open maken en er verschijnt een aangename koffiegeur. De bonen zijn inderdaad medium gebrand, ik heb ze donkerder en lichter gehad.
Mijn testopstelling:
Molen Mini Mazzer, La Pavoni Europiccola van circa 1990. Met pressostaat en 'cilinderkop'.
Fijn gemalen op de stand waar ook het vorige merken bonen min of meer op gemalen werden.
13 gram bonen, met als doel 26 gram koffie in 30 á 35 seconden.
Dat werd met de 13 gram gemalen koffie 26 gram koffie uit in 40 seconden. Wat me opviel is dat ik de hendel een keer extra naar boven moest doen voor meer heet water. Tot nu toe zette ik koffie in één hendelbeweging (met andere bonen dus).
Smaak: intens, lange nasmaak. Zwaar, sterk, chocolade? Dit keer geen crema. Vanmorgen en gisteren meer crema dan ik met andere bonen gewend ben.
Zal de volgende keer gaan voor 13 in en 30 á 33 uit in 35 seconden. Daartoe iets grover malen.
De andere dag, 31 juli. 13 gram bonen in en 30 gram koffie uit, zelfde maalgraad. Meer crema, de smaak wordt aangenamer, iets minder sterk, iets milder.
En een poging om dat vast te leggen (geen geluid).