Pagina 4 van 9

Re: La Pavoni Professional

Geplaatst: zo 22 nov 2020, 22:40
door bvds
Overigens zijn er net op de Pavoni owner's facebook groep door Bong mooie resultaten gepubliceerd over de relate tussen de groep- en extractietemperatuur:

https://www.facebook.com/groups/LaPavon ... 1823267491

De metingen (allemaal bij 0.9 bar) laten duidelijk zien dat de premillenium machines heel tricky zijn. Bij een groeptemperatuur van 80 graden zit je al op een een gemiddelde extractietemperatuur van 99 graden. Bovendien is er een forse spike aan het begin en is er sprake van een enorm verval in temperatuur tijdend je shot. 75 graden is de maximaal bruikbare groeptemperatuur. Alleen het is heel lastig om de premillenium groep zo laag te krijgen en houden zonder isolator. Wellicht dat een koelring naast het verlagen van de groeptemperstuur ook het verloop wat vlakker kan krijgen. Die data volgen nog.

De Millenium machines doen het juist top. Een groeptemperatuur van ca 85 graden geeft een mooie vlakke temperatuurcurve van zo'n 92 graden.

Re: La Pavoni Professional

Geplaatst: zo 22 nov 2020, 22:54
door bobbee
Thanks for sharing!

Re: La Pavoni Professional

Geplaatst: ma 23 nov 2020, 11:58
door GuidovW
Oei, de Pre-Mill scoort dus het slechtste van alles.... :(
Dat ik er nog een lekker bakje espresso uit krijg dan...... (vakmanschap.... :mrgreen: )
Ik heb toch maar snel een Bong isolator besteld.

Re: La Pavoni Professional

Geplaatst: ma 23 nov 2020, 17:59
door Dirk Jan
GuidovW schreef: ma 23 nov 2020, 11:58 Oei, de Pre-Mill scoort dus het slechtste van alles.... :(
Dat ik er nog een lekker bakje espresso uit krijg dan...... (vakmanschap.... :mrgreen: )
Laat ik dat nou ook denken, oké, ik heb er wel ruim een half jaar over gedaan. ;) En dan valt het soms toch nog weer tegen.

Edit 18:23. Maar ik word nu wel nieuwsgierig naar die aan de andere kant van de millennium scheiding.

Re: La Pavoni Professional

Geplaatst: ma 23 nov 2020, 19:46
door bvds
Haha met koelring doet de premill het wel beter he...die heb je toch?

Komen nog metingen van.

Re: La Pavoni Professional

Geplaatst: ma 23 nov 2020, 20:14
door Brahimski
Hah, ik moet zeggen dat ik na het zien van de grafieken vandaag de espresso zette met de temperatuur van de groep op 80 graden. Eerst deed ik dat bij 90. Na het opschuimen van melk, en opnieuw malen en tampen is die bij de 2de shot ongeveer 85-90. Resultaat was bij de 2de kop ook beter dan hiervoor. Maar even aankijken. Op zich zet ik er nooit meer dan 2 achter elkaar. Eventueel kan ik dan nog voor de bong gaan of tzt een keer naar een post millennium.

Re: La Pavoni Professional

Geplaatst: ma 23 nov 2020, 20:18
door Marcje
Ik heb hem vandaag een ietsje opgeschroefd naar 1.1 bar

Re: La Pavoni Professional

Geplaatst: ma 23 nov 2020, 20:28
door Dirk Jan
bvds schreef: ma 23 nov 2020, 19:46 Haha met koelring doet de premill het wel beter he...die heb je toch?

Komen nog metingen van.
Ja, met koelring. Ga nu ook beter opletten dat de temp niet boven de 80 uitkomt.

Re: La Pavoni Professional

Geplaatst: ma 23 nov 2020, 20:36
door fransg
Ook gewoon proeven en op basis daarvan besluiten.

Metingen zijn ook maar metingen. Waar precies is gemeten in de puck bijvoorbeeld? Etc.

Re: La Pavoni Professional

Geplaatst: ma 23 nov 2020, 20:58
door bvds
fransg schreef: Ook gewoon proeven en op basis daarvan besluiten.

Metingen zijn ook maar metingen. Waar precies is gemeten in de puck bijvoorbeeld? Etc.
Yes onze smaakpappilen zijn de beste meetapparatuur ;)