KoffieKo schreef:Hoe gaat het koffiezetten bij jou?
Vanochtend eens een dubbele espresso besteld bij cassabarista in Utrecht (bij Neude). Eyeopener! De espresso daar was veel smaakvoller en zachter/stropiger dan die ik zelf zet. En ik kan helaas niet de bonen de schuld geven
Ik weet niet goed waar dit aan ligt. Mijn apparaat is schoon, ik ben aan het temperatuur surfen, ik heb een (volgens mij) voldoende molen (mahlkonig vario nieuw), het aantal gram koffie en de hoeveelheid koffie opbrengst is in orde en de doorlooptijd is een half minuutje.
Alle tips zijn welkom, vervolgens blijf ik gewoon varieren en proberen!
In een van de links die je stuurde wordt aangegeven dat je geen glas maar porcelein moet gebruiken om uit te drinken. Waarom is dat eigenlijk?
En als ik het zo lees: wat zijn de beste investeringen in apparatuur (in mijn geval)? Is dat een ander bakje en een PID? Of is zo'n PID gewoon erg makkelijk, maar als je surft maakt het niet zo heel veel uit? De kerstdagen komen er weer aan