Pagina 4 van 5
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Geplaatst: di 21 mar 2017, 20:50
door bobbee
Je mag dat gerust plaatsen maar wanneer iemand 1 bericht plaatst met een link erin zonder zich voor te stellen lijkt dat erg op spam en daar ben ik scherp op. Vandaar ook mijn vraag in het andere topic of je even wilt voorstellen zodat een ieder weet wie je bent.
Komt iemand wel om reclame te maken, wees daar dan open in, daar is een apart topic voor.
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Geplaatst: wo 22 mar 2017, 09:20
door esm
Ok,heb mij voorgesteld.De brander is
http://www.koffieesmola.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Zij zeggen dus dat er enkel brandverlies optreed en ongebrande bonen nooit slecht worden.
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Geplaatst: wo 22 mar 2017, 09:37
door fransg
Wist je dat.. De groene ongebrande koffieboon nooit slecht wordt, enkel het brandverlies neemt toe met de ouderdom.
http://koffieesmola.be/proces.html
Dat is wel erg optimistisch gesteld, alsof de groene bonen van roestvrij staal zijn gemaakt.
De kwaliteit neemt wel degelijk af, al hebben sommigen juist een voorkeur voor bepaalde overjarige bonen. Hangt ook af van de temperatuur en vochtigheid van de opslag hoe lang de groene bonen hun oorspronkelijke aantrekkelijkheid behouden.
Het "brandverlies" is ook een wat rare term en onduidelijk blijft wat deze handelaar bedoelt met "de ouderdom", dwz hoe lang na branddatum ze de bonen nog acceptabel vinden.
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Geplaatst: wo 22 mar 2017, 09:44
door fransg
Om te verzekeren dat alle bonen dezelfd ... k stopzet.
Koeling werkt ook, alleen wanneer je er water op spuit houd je meer gewicht over en verkoop je deels water voor de prijs van koffie.
Daarna worden ze onmiddellijk gemalen & verpakt, waardoor het aroma en de kwaliteit van de koffie optimaal bewaard blijven
Ook niet bepaald een aanbeveling. Vooral dat onmiddellijk malen niet.
Door dit lage zuurstofgehalte kan de koffie minimaal 18 maanden bewaard worden zonder smaak- en aroma verlies.
Tip van de koffiebrander: u bewaart uw lekkere Koffie best in de koelkast Zo wordt de smaak het best behouden.
Onmiddellijk gemalen koffie daarna nog anderhalf jaar in de koelkast bewaren... nee dank u!
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Geplaatst: wo 22 mar 2017, 10:00
door esm
Brandverlies,wil zeggen het verlies in kg dat je verliest door het branden.
Ik weet niemand die zijn koffie 18 maanden gaat bijhouden voor hij hem opdrinkt,ik denk niet dat de brander dat bedoelt.
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Geplaatst: wo 22 mar 2017, 10:08
door fransg
esm schreef:Brandverlies,wil zeggen het verlies in kg dat je verliest door het branden.
Nee ze bedoelen er bi Koffie Esmola heel wat anders mee dan wat jij nu zegt.
Bij Koffie Esmola beweren ze het volgende:
enkel het brandverlies neemt toe met de ouderdom
http://koffieesmola.be/proces.html
Dus volgens jouw verklaring, als onder "brandverlies" wordt verstaan dat er kilogrammen koffie verdwijnen, dan bedoel je dus dat er grote hoeveelheden koffie verdwijnen terwijl het pakje in de koelkast staat te verouderen.
Lijkt me allemaal onzin.
esm schreef:Ik weet niemand die zijn koffie 18 maanden gaat bijhouden voor hij hem opdrinkt,ik denk niet dat de brander dat bedoelt.
Wanneer het pak gemalen koffie eerst 17 maanden op het schap in een warme winkel staat en daarna een paar weken in de koelkast bij de klant die het op die manier goed vers wil houden, is dat eveneens kansloos.
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Geplaatst: wo 22 mar 2017, 11:01
door @3aan
Ik denk dat ze bedoelen dat er van oudere groentjes minder netto na branding overblijft dan van de versere varianten, niet dat ik kan rijmen . . .
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Geplaatst: wo 22 mar 2017, 11:07
door fransg
Dat zou ook volstrekte onzin zijn. Wanneer oude bonen meer gewicht verliezen tijdens de branding zou dat betekenen dat de tijdens opslag steeds zwaarder worden van het vocht. Dan deugt de opslag dus voor geen meter.
Bovendien: wanneer er onmiddellijk na het branden water wordt gegooid op de bonen, is het daarna zinloos om deze te wegen en dat gewicht te vergelijken met het gewicht aan groene bonen dat de brander in werd gestort.
Uit alles blijkt dat die mensen niet weten waar het over gaat en dat het ze ook geen moer interesseert.
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Geplaatst: wo 22 mar 2017, 13:26
door Erik82
Die verhalen van Koffie Esmola slaan inderdaad nergens op. Die snappen er blijkbaar niet al te veel van.
Groene bonen kun je in 1 week al verknallen door ze fout op te slaan (lekker warm en vochtig bijvoorbeeld). Het blijven vruchten en die zijn zeker onderhevig aan invloeden van buitenaf. Verder ook alleen maar onzin wat ze verkopen. Als ik dat zo lees zou ik er persoonlijk nooit zaken mee doen.
Re: Voor- en nadelen thuisbranden
Geplaatst: wo 22 mar 2017, 16:56
door esm
Ja kan zijn,maar brandverlies heb je altijd,heb ik gelezen ergens dat ze van 120 kg maar rond de 100 kg overhouden aan gewicht.
Dat verlies is toch normaal denk ik ,bij ouderdom drogen de bonen verder ,dus ook minder gewicht.Dus een zak van 70kg zal er geen 70kg meer wegen dus minder koffie bij branden denk ik dan.
Ik las dat die koffie brander al van in 1873 bezig zijn,die mensen weten dan wel waar ze over praten.Wie zijn wij als amateurs om hun tegen te spreken? Dat is toch wel wat grof?