Pagina 301 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 04 jul 2020, 18:06
door fransg
wow! dat zijn de echte
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 04 jul 2020, 18:20
door bobbee
PRACHTIG!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 04 jul 2020, 19:33
door gilleko B.
Ik ga nu een ander bijvoeglijk predikaat gebruiken: Imposant!!!
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 04 jul 2020, 23:05
door fransg
14g zout
250g water
300g desem van volkoren rogge
420g meel 50% volkoren tarwe 50% witte bloem
984g deeg -> 856g brood
13% gewichtsverlies in oven
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 05 jul 2020, 09:03
door cremalover
fransg schreef: za 04 jul 2020, 23:05
broodvanervendorens-01-IMG_3034-200704.jpg
14g zout
250g water
300g desem van volkoren rogge
420g meel 50% volkoren tarwe 50% witte bloem
984g deeg -> 856g brood
13% gewichtsverlies in oven
Gezondheidsbrood.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 05 jul 2020, 16:39
door fransg
cremalover schreef: zo 05 jul 2020, 09:03
Gezondheidsbrood.
Goed te doen!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 07 jul 2020, 15:04
door bobbee
Op 1 juli gaat het aangepaste Warenwetbesluit “Meel en brood” in. Daarin staan strengere regels voor speltbrood, meergranenbrood en (zuur)desembrood. Ook moet bij elk brood vermeld worden of het gaat om wit, bruin of volkoren, Verder komt er een nieuwe categorie brood naast heel en half: midden(groot). Bakkers krijgen 2 jaar de tijd om de wijzigingen door te voeren.
Desembrood
Tenslotte zijn de regels over desembrood in de nieuwe wet aangescherpt. De definitie van zuurdesem is nu wettelijk vastgelegd. Dat betekent bijvoorbeeld dat brood met een poeder met de smaak van desem geen desembrood meer mag heten. Ook geldt voor desembrood dat zuurdesem het enige rijsmiddel mag zijn. Brood waarbij naast desem ook meer dan 0,2 procent droge gist of meer dan 0,5 procent verse gist is gebruikt, mag geen desembrood meer heten.
Bron:
https://www.nieuwsvoordietisten.nl/nieu ... oor-brood/
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: di 07 jul 2020, 15:46
door gilleko B.
Dank voor het bericht. Desem is hot. Nu nog een bataljon euroambtenaren er tegenaan en het wordt allemaal nog mooier. Alle gekheid op een stokje. Goed om de kwaliteit te borgen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 09 jul 2020, 00:01
door fransg
Een vriendin had speltenmeel over, heb ik gebruikt, is wel beetje plat broodje geworden
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 09 jul 2020, 09:12
door bobbee
Die mag er wezen!