Pagina 308 van 642
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 17 jul 2020, 10:13
door cremalover
bobbee schreef: vr 17 jul 2020, 09:02
Geen dank.
Trouwens, de oven vol met stoom lijkt mij niet echt een probleem als ik het vergelijk met een ratatouille. Een ovenschotel vol met groenten en tomatensaus.
Dat iszo.
Ik gratineer ook regelmatig uiensoep maar het is maar een simpel dingetje.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 17 jul 2020, 10:18
door bobbee
Ode aan de Franse bakkers.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 17 jul 2020, 10:19
door fransg
het franse alpinopetje af!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 18 jul 2020, 10:21
door gilleko B.
cremalover schreef:bobbee schreef: do 16 jul 2020, 16:20
Mooi!
Dus in een pan in de oven gebakken?
Nee. Op geƫmailleerde plaat met daaronder en ovenschaal met water.Hele oven vol stoom voordat brood erin gaat.
Na 15 minuten water eruit gehaald.Dan nog kwartier droog.
Vraag me trouwens af of dir lekker voor de oven is
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 18 jul 2020, 10:40
door gilleko B.
Brood in de stoomoven, voor het eerst niet in de dutch oven, nog geen pizzasteen, gewoon op bakplaat met bakpapier. Kijken of mij met zo'n stoomoven iets heb laten wijsmaken of dat het echt werkt. Nu ook met onder-en bovenwarmte.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 18 jul 2020, 11:03
door gilleko B.
Klein broodje, rijs iets beter.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 18 jul 2020, 12:03
door cremalover
gilleko B. schreef: za 18 jul 2020, 11:03
Klein broodje, rijs iets beter.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Mooi brood.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 18 jul 2020, 12:05
door cremalover
gilleko B. schreef: za 18 jul 2020, 10:40
Brood in de stoomoven, voor het eerst niet in de dutch oven, nog geen pizzasteen, gewoon op bakplaat met bakpapier. Kijken of mij met zo'n stoomoven iets heb laten wijsmaken of dat het echt werkt. Nu ook met onder-en bovenwarmte.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Mijn ervaring met die pizzasteen isslecht.
Sinds ik brood gewoon op bakpapier op de gemailleerde plaat bak krijg ik een veel mooiere korst.
Mooie oven.Beetje jaloers wel.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 18 jul 2020, 12:06
door cremalover
gilleko B. schreef: za 18 jul 2020, 10:21
cremalover schreef:bobbee schreef: do 16 jul 2020, 16:20
Mooi!
Dus in een pan in de oven gebakken?
Nee. Op geƫmailleerde plaat met daaronder en ovenschaal met water.Hele oven vol stoom voordat brood erin gaat.
Na 15 minuten water eruit gehaald.Dan nog kwartier droog.
Vraag me trouwens af of dir lekker voor de oven is
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Was ik al bang voor.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 18 jul 2020, 12:11
door gilleko B.
Maar dan op een rek plaatsen kan dan weer wel. Bij een oven met een stoomfunctie zit er wel een speciaal gootje onder aan de deur. Na het stomen wordt een deel van het water weggepompt, daarna even schoonvegen en zit geloof ik ook een droogfunctie op.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk