Pagina 312 van 648

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 23 jul 2020, 17:12
door cremalover
cremalover schreef: do 23 jul 2020, 15:36 Oh ja.
Mijn Guede mes is te koop.
Ik vond Herder fijner. Dus wie een groot en nieuw( 4 maanden oud) mes wil met wat voordeel sla je slag.
Nieuwprijs 187 euro.
Mag weg voor 100 euro excl. verz. kosten.

IMG_0567.JPG
lemmet 32

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 23 jul 2020, 22:01
door bobbee
cremalover schreef:
lemmet 32
Ik laat morgen weten of ik het mes neem...
Welke herder heb je gekocht?

Hier nog broodje van vanochtend. 1kg.

74% water
50% bloem
50% tarwe/rogge vers gemalen met de mockmill graanmolen.

[img]https://up.picr.de/39073090sv.jpg[/img]

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 23 jul 2020, 22:28
door fransg
Buitengewoon sierlijk broodje!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 12:00
door cremalover
Kamut brood
Kamut of Khorosan geloof ik is een soort oergraan uit het middellanands zee gebied.
Eens gekocht bij een Italie winkel om pasta van te maken.
70% zelfgemalen Kamut. 30% bloem
Brood is vrij plat door 80% hydratatie.
Ik had verwacht dat het meel meer water zou absorberen maar dat gebeurde niet.
Aparte smaak.Structuur is harder dan met ander graan.Iets gelig van kleur.
Heerlijk brood.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 12:27
door gilleko B.
cremalover schreef:
IMG_0630.JPG
Kamut brood
Kamut of Khorosan geloof ik is een soort oergraan uit het middellanands zee gebied.
Eens gekocht bij een Italie winkel om pasta van te maken.
70% zelfgemalen Kamut. 30% bloem
Brood is vrij plaat door 80% hydratatie.
Ik had verwacht dat het meel meer water zou absorberen maar dat gebeurde niet.
Aparte smaak.Structuur is harder dan met ander graan.Iets gelig van kleur.
Heerlijk brood.
Ik zie minder rijs en Ovenspring dan dat ik van je gewend ben. Ligt dat aan het meel? Mooie structuur met die gaten in het brood. Ga zo weer een tarwebroodje maken met desem.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 12:33
door gilleko B.
bobbee schreef:Voorkeur voor soort gist?

Nou, voor deze simpele broodjes gebruik ik droge gist en dat bevalt mij prima. Ik zal het binnenkort eens met verse gist proberen en kijken of ik verschil merk of proef.
In Duitsland bij kaufland verkopen ze biologische verse gist en dat zou ik daarom wel prefereren maar dat heb ik in Nederland nog nooit gezien.

Droge gist is gewoon makkelijk, goed te bewaren. Zeker omdat ik nu niet thuis ben.
Dank, mijn schoonouders brachten dit mee uit Duitsland, het is natuurlijk altijd biologisch maar hoe biologisch dit biologisch is weet ik niet.
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 13:03
door cremalover
gilleko B. schreef: zo 26 jul 2020, 12:27
cremalover schreef:IMG_0630.JPG

Kamut brood
Kamut of Khorosan geloof ik is een soort oergraan uit het middellanands zee gebied.
Eens gekocht bij een Italie winkel om pasta van te maken.
70% zelfgemalen Kamut. 30% bloem
Brood is vrij plaat door 80% hydratatie.
Ik had verwacht dat het meel meer water zou absorberen maar dat gebeurde niet.
Aparte smaak.Structuur is harder dan met ander graan.Iets gelig van kleur.
Heerlijk brood.
Ik zie minder rijs en Ovenspring dan dat ik van je gewend ben. Ligt dat aan het meel? Mooie structuur met die gaten in het brood. Ga zo weer een tarwebroodje maken met desem.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Hydratatie was erg hoog. Dan loopt je brood uit.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 13:04
door cremalover
gilleko B. schreef: zo 26 jul 2020, 12:33
bobbee schreef:Voorkeur voor soort gist?

Nou, voor deze simpele broodjes gebruik ik droge gist en dat bevalt mij prima. Ik zal het binnenkort eens met verse gist proberen en kijken of ik verschil merk of proef.
In Duitsland bij kaufland verkopen ze biologische verse gist en dat zou ik daarom wel prefereren maar dat heb ik in Nederland nog nooit gezien.

Droge gist is gewoon makkelijk, goed te bewaren. Zeker omdat ik nu niet thuis ben.
Dank, mijn schoonouders brachten dit mee uit Duitsland, het is natuurlijk altijd biologisch maar hoe biologisch dit biologisch is weet ik niet.
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Ik heb jaren lang met verse gist gebakken. De gist smaak is absoluut meer aanwezig in het brood. Sinds ik zuurdesem heb leren kennen heb ik geenm gist meer aangeraakt.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 13:12
door gilleko B.
Dus hydratie maakt je brood luchtiger,. Maar omdat het vochtiger is loopt het meer uit. Ahaa weer wat geleerd, en eigenlijk logisch.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 26 jul 2020, 16:28
door bobbee
gilleko B. schreef:Dus hydratie maakt je brood luchtiger,. Maar omdat het vochtiger is loopt het meer uit. Ahaa weer wat geleerd, en eigenlijk logisch.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Niet per definitie, soort meel speelt ook een rol en dan specifiek de eiwitten. Niet alleen de hoeveelheid eiwitten maar ook de kwaliteit van de eiwitten. En vezels etc.... Het is een synergie in het hele proces van ingrediƫnten en handelingen.