Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 25 sep 2020, 09:41
Verdraag ik niet. Dat is de reden dat ik uitsluitend met zuurdesem bak.
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Verdraag ik niet. Dat is de reden dat ik uitsluitend met zuurdesem bak.
Hoe zit dat dan? Als je nou heel klein beetje gist neemt, 1 gram op 1000 a 1500 gr deeg en dat 8 tot 12 uur laat rijzen, dan vormen en laten rijzen, dan bakken, heb je dan nog last? Ik kan mij eerlijk gezegd niet voorstellen dat je het dan niet kunt verdragen. Is weer nieuw voor mij, gist allergie. Interessant!cremalover schreef:Verdraag ik niet. Dat is de reden dat ik uitsluitend met zuurdesem bak.
Heb ik al 40 jaar last van.bobbee schreef: vr 25 sep 2020, 13:19Hoe zit dat dan? Als je nou heel klein beetje gist neemt, 1 gram op 1000 a 1500 gr deeg en dat 8 tot 12 uur laat rijzen, dan vormen en laten rijzen, dan bakken, heb je dan nog last? Ik kan mij eerlijk gezegd niet voorstellen dat je het dan niet kunt verdragen. Is weer nieuw voor mij, gist allergie. Interessant!cremalover schreef:Verdraag ik niet. Dat is de reden dat ik uitsluitend met zuurdesem bak.
Ok.cremalover schreef:Heb ik al 40 jaar last van.bobbee schreef: vr 25 sep 2020, 13:19Hoe zit dat dan? Als je nou heel klein beetje gist neemt, 1 gram op 1000 a 1500 gr deeg en dat 8 tot 12 uur laat rijzen, dan vormen en laten rijzen, dan bakken, heb je dan nog last? Ik kan mij eerlijk gezegd niet voorstellen dat je het dan niet kunt verdragen. Is weer nieuw voor mij, gist allergie. Interessant!cremalover schreef: Verdraag ik niet. Dat is de reden dat ik uitsluitend met zuurdesem bak.
Vlaai,witbrood etc.
Dank je. En je kunt oneindig variëren. Nootjes erdoor, zonnebloempitten, pompoenpitten, etc.Dirk Jan schreef:Wat een leuke broodjes!
P.S. op je vragen kan ik niet echt een antwoord geven, maar ik heb hier weleens een desem recept gekregen nadat ik aangaf met mijn gestuntel niet ver te zijn gekomen.