Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 01 okt 2020, 09:00
Maar dan is het geen grof volkoren. Half volkoren is het. Uiteraard geweldig brood!
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Wel grof volkoren omdat het meel grof gemalen is.Grovere stand van mijn molen.Ik hou me niet aan de kwalificaties van het nederlandse bakkersgilde.bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:00 Maar dan is het geen grof volkoren. Half volkoren is het. Uiteraard geweldig brood!
Ik noem het half grof volkoren.bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:36 Ja fijne discussie maar best onnodig. 50% bloem en 50% grof gemalen van iets van graan. Dan kun je het dus ook een witbrood noemen omdat je tussen het grof volkoren ook wit ziet van de bloem.
Ja, mijn vraag was nav het filmpje. Daaronder stond grof volkoren. Vandaar.cremalover schreef:Ik noem het half grof volkoren.bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:36 Ja fijne discussie maar best onnodig. 50% bloem en 50% grof gemalen van iets van graan. Dan kun je het dus ook een witbrood noemen omdat je tussen het grof volkoren ook wit ziet van de bloem.
cremalover schreef: do 01 okt 2020, 09:29Ik hou me niet aan de kwalificaties van het nederlandse bakkersgilde.
Ik weeg zelden ietsaf.bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:41Ja, mijn vraag was nav het filmpje. Daaronder stond grof volkoren. Vandaar.cremalover schreef:Ik noem het half grof volkoren.bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:36 Ja fijne discussie maar best onnodig. 50% bloem en 50% grof gemalen van iets van graan. Dan kun je het dus ook een witbrood noemen omdat je tussen het grof volkoren ook wit ziet van de bloem.
Apart want wat ik dus nooit proef in mijn zuurdesem is zuur.Maar het krijgt denk ik niet de tijd om zuur te worden want ik maak mijn broden in een uur of 7.bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:53 Gisteren gebakken.
2x desem volkoren
1x gist volkoren
Ik vind de gist volkoren lekkerder dan de desem volkoren, echt te zwaar en zuur. Desem met groot deel bloem vind ik wel weer lekkerder dan gistbrood met bloem.
Volkoren bak ik voortaan dus met gist.
Ik heb het over brood gemaakt van 100% versgemalen tarwe. Zonder bloem erin. En belangrijkste: smaken verschillen.cremalover schreef:Apart want wat ik dus nooit proef in mijn zuurdesem is zuur.Maar het krijgt denk ik niet de tijd om zuur te worden want ik maak mijn broden in een uur of 7.bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:53 Gisteren gebakken.
2x desem volkoren
1x gist volkoren
Ik vind de gist volkoren lekkerder dan de desem volkoren, echt te zwaar en zuur. Desem met groot deel bloem vind ik wel weer lekkerder dan gistbrood met bloem.
Volkoren bak ik voortaan dus met gist.