Pagina 326 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 09:00
door bobbee
Maar dan is het geen grof volkoren. Half volkoren is het. Uiteraard geweldig brood!


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 09:29
door cremalover
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:00 Maar dan is het geen grof volkoren. Half volkoren is het. Uiteraard geweldig brood!
Wel grof volkoren omdat het meel grof gemalen is.Grovere stand van mijn molen.Ik hou me niet aan de kwalificaties van het nederlandse bakkersgilde.
Ik bak mijn eigen spul.Pleur wat in de molen en bak er een paar broden van. Ik ben een freestyle bakker. :D

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 09:36
door bobbee
Ja fijne discussie maar best onnodig. 50% bloem en 50% grof gemalen van iets van graan. Dan kun je het dus ook een witbrood noemen omdat je tussen het grof volkoren ook wit ziet van de bloem.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 09:38
door cremalover
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:36 Ja fijne discussie maar best onnodig. 50% bloem en 50% grof gemalen van iets van graan. Dan kun je het dus ook een witbrood noemen omdat je tussen het grof volkoren ook wit ziet van de bloem.
Ik noem het half grof volkoren.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 09:41
door bobbee
cremalover schreef:
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:36 Ja fijne discussie maar best onnodig. 50% bloem en 50% grof gemalen van iets van graan. Dan kun je het dus ook een witbrood noemen omdat je tussen het grof volkoren ook wit ziet van de bloem.
Ik noem het half grof volkoren.
Ja, mijn vraag was nav het filmpje. Daaronder stond grof volkoren. Vandaar.
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 09:43
door fransg
cremalover schreef: do 01 okt 2020, 09:29Ik hou me niet aan de kwalificaties van het nederlandse bakkersgilde.
;-)

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 09:48
door cremalover
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:41
cremalover schreef:
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:36 Ja fijne discussie maar best onnodig. 50% bloem en 50% grof gemalen van iets van graan. Dan kun je het dus ook een witbrood noemen omdat je tussen het grof volkoren ook wit ziet van de bloem.
Ik noem het half grof volkoren.
Ja, mijn vraag was nav het filmpje. Daaronder stond grof volkoren. Vandaar.
Afbeelding
Ik weeg zelden ietsaf.
Vul de trechter met graan en maal het in een willekeurige stand. Gooi er desem water en zout bij en wat van een of andere bloem die op dat moment in gebruik is en bak er broden van.
Het is elke keer weer anders en dat maakt het leuk.
Heb ook nog zwartbrood liggen. Grof gemalen rogge met wat roggemeel en tarwebloem en kruiden.

Ik noem dat grof zwartbrood met broodkruiden. :shock:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 09:53
door bobbee
Gisteren gebakken.
2x desem volkoren
1x gist volkoren

Ik vind de gist volkoren lekkerder dan de desem volkoren, echt te zwaar en zuur. Desem met groot deel bloem vind ik wel weer lekkerder dan gistbrood met bloem.

Volkoren bak ik voortaan dus met gist.

Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 09:57
door cremalover
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:53 Gisteren gebakken.
2x desem volkoren
1x gist volkoren

Ik vind de gist volkoren lekkerder dan de desem volkoren, echt te zwaar en zuur. Desem met groot deel bloem vind ik wel weer lekkerder dan gistbrood met bloem.

Volkoren bak ik voortaan dus met gist.

Afbeelding
Apart want wat ik dus nooit proef in mijn zuurdesem is zuur.Maar het krijgt denk ik niet de tijd om zuur te worden want ik maak mijn broden in een uur of 7.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 10:07
door bobbee
cremalover schreef:
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:53 Gisteren gebakken.
2x desem volkoren
1x gist volkoren

Ik vind de gist volkoren lekkerder dan de desem volkoren, echt te zwaar en zuur. Desem met groot deel bloem vind ik wel weer lekkerder dan gistbrood met bloem.

Volkoren bak ik voortaan dus met gist.

Afbeelding
Apart want wat ik dus nooit proef in mijn zuurdesem is zuur.Maar het krijgt denk ik niet de tijd om zuur te worden want ik maak mijn broden in een uur of 7.
Ik heb het over brood gemaakt van 100% versgemalen tarwe. Zonder bloem erin. En belangrijkste: smaken verschillen.
Met koffie denken we daar ook weleens anders over, de smaak
Afbeelding
Afbeelding