Pagina 327 van 642

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 10:16
door cremalover
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 10:07
cremalover schreef:
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 09:53 Gisteren gebakken.
2x desem volkoren
1x gist volkoren

Ik vind de gist volkoren lekkerder dan de desem volkoren, echt te zwaar en zuur. Desem met groot deel bloem vind ik wel weer lekkerder dan gistbrood met bloem.

Volkoren bak ik voortaan dus met gist.

Afbeelding
Apart want wat ik dus nooit proef in mijn zuurdesem is zuur.Maar het krijgt denk ik niet de tijd om zuur te worden want ik maak mijn broden in een uur of 7.
Ik heb het over brood gemaakt van 100% versgemalen tarwe. Zonder bloem erin. En belangrijkste: smaken verschillen.
Met koffie denken we daar ook weleens anders over, de smaak
Afbeelding
Afbeelding
Laatst nog 100% volkoren met zonnebloempitten gebakken.
Uiteraard zwaarder brood maar niet zuurder.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 10:26
door bobbee
Zou het de desem kunnen zijn? Of de soort tarwe? Ik zal eens een nieuwe desem maken. Wie weet.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 10:31
door cremalover
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 10:26 Zou het de desem kunnen zijn? Of de soort tarwe? Ik zal eens een nieuwe desem maken. Wie weet.
Mijn starter is altijd extreem zuur. Als ik de deksel eraf draai komt puur een azijnlucht naar boven.
Misschien zijn jouw rijstijden langer?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 10:39
door bobbee
Dat moet dan wel. Hoeveel desem voeg jij toe? Ververs jij de desm ook of neem je hem gewoon zo in gebruik?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 11:25
door cremalover
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 10:39 Dat moet dan wel. Hoeveel desem voeg jij toe? Ververs jij de desm ook of neem je hem gewoon zo in gebruik?
Ik ververs hem de nacht voor ik ga bakken. ' s morgens is het spul dan superactief.
Ongeveer 20% desem.
Met poolish en zo werk ik al jaren niet meer.
Autolyse ook afgeschaft.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 19:48
door bobbee
Ik ga hem zo voederen. Doe jij alles in gelijke delen?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 20:38
door cremalover
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 19:48 Ik ga hem zo voederen. Doe jij alles in gelijke delen?
Starter op gevoel. tot ik een volle yoghurt achtige substantie heb.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 20:42
door bobbee
cremalover schreef:
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 19:48 Ik ga hem zo voederen. Doe jij alles in gelijke delen?
Starter op gevoel. tot ik een volle yoghurt achtige substantie heb.
Topper! Je bent gewoon bakker geweest in je vorige leven. Alles op gevoel.
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 21:09
door cremalover
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 20:42
cremalover schreef:
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 19:48 Ik ga hem zo voederen. Doe jij alles in gelijke delen?
Starter op gevoel. tot ik een volle yoghurt achtige substantie heb.
Topper! Je bent gewoon bakker geweest in je vorige leven. Alles op gevoel.
Afbeelding
Mijn opa had een slagerij dus het zou kunnen. :lol:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 01 okt 2020, 21:16
door bobbee
cremalover schreef:
bobbee schreef: do 01 okt 2020, 20:42
cremalover schreef: Starter op gevoel. tot ik een volle yoghurt achtige substantie heb.
Topper! Je bent gewoon bakker geweest in je vorige leven. Alles op gevoel.
Afbeelding
Mijn opa had een slagerij dus het zou kunnen.
Afbeelding
Ik hoef geen bewijs. Je hebt het al aangetoond. Ik hou mijn mond en weet waar mijn plaats is.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding