bobbee schreef: vr 15 jul 2022, 15:54
Denk Italiaans.
Affogato is een Italiaans ijsdessert, waarbij een bolletje vanille-ijs in een kopje wordt overgoten met hete espresso. Affogare betekent verdrinken in het Italiaans, en het bolletje ijs verdrinkt min of meer in de espresso.
Ik heb dit als versnapering destijds met een paar verschillende varianten geprobeerd, en ben uiteindelijk na wat gerommel uitgekomen op:
120gram Vanille Ijs (gewoon cheapass Bourbon ijs Lidl)
120gram ijsblokjes.
120gram Koude volle melk. (Heel kort opschuimen, puur voor beetje volume, zeg 35 graden)
Dubbele espresso shot (bij mij deze doorgaans met groot bakje, 21 gr in, 45gr uit)
Alles in de Nutribullet en helemaal de moeder laten blenden.
Schenken in twee glazen en die glazen een minuutje of 5 a 10 in de vriezer.
Echt : Starbucks mocht willen dat ze hem zo puur konden maken *kwijl*