Pagina 358 van 403

Re: gespot

Geplaatst: vr 01 sep 2023, 10:01
door fransg
robinfcb schreef: vr 01 sep 2023, 09:58 Wat is het voordeel t.o.v. bijv een etzMAX GBW?
Ik heb ook een aantal andere malers en de Honne Hedone en de Niche zijn single dose dus daarvoor meet ik tevoren een aantal Marmite potjes af met 18g in elk potje.

Re: gespot

Geplaatst: vr 01 sep 2023, 10:03
door Tekork
Inderdaad, ik portioneer gelijk alles in kleine buisjes van 18g wanneer het binnenkomt (voor filter koffie). Dan heb je eenmalig oxidatie van de zak openen en verder niet meer. Maar dit kan je ook prima met de hand doen…

Re: gespot

Geplaatst: vr 01 sep 2023, 10:47
door robinfcb
fransg schreef: vr 01 sep 2023, 10:01
robinfcb schreef: vr 01 sep 2023, 09:58 Wat is het voordeel t.o.v. bijv een etzMAX GBW?
Ik heb ook een aantal andere malers en de Honne Hedone en de Niche zijn single dose dus daarvoor meet ik tevoren een aantal Marmite potjes af met 18g in elk potje.
Hoe bevalt je Honne eigenlijk?

Re: gespot

Geplaatst: vr 01 sep 2023, 10:52
door bobbee
Oxidatie...

Re: gespot

Geplaatst: vr 01 sep 2023, 10:56
door fransg
robinfcb schreef: vr 01 sep 2023, 10:47
fransg schreef: vr 01 sep 2023, 10:01
robinfcb schreef: vr 01 sep 2023, 09:58 Wat is het voordeel t.o.v. bijv een etzMAX GBW?
Ik heb ook een aantal andere malers en de Honne Hedone en de Niche zijn single dose dus daarvoor meet ik tevoren een aantal Marmite potjes af met 18g in elk potje.
Hoe bevalt je Honne eigenlijk?
Uitstekend!

Momenteel de enige maler die ik dagelijks gebruik.

gespot

Geplaatst: vr 01 sep 2023, 11:10
door Tekork
bobbee schreef:Oxidatie...
Zo kort mogelijk contact met zuurstof

Re: gespot

Geplaatst: vr 01 sep 2023, 11:14
door bobbee
Tis wat.

Re: gespot

Geplaatst: vr 01 sep 2023, 12:31
door gilleko B.
Tis nmm weer een apparaat in de klasse "hoe hebben we ooit zonder gekund".





Re: gespot

Geplaatst: vr 01 sep 2023, 12:44
door bobbee

Re: gespot

Geplaatst: vr 01 sep 2023, 13:19
door fransg
bobbee schreef: vr 01 sep 2023, 10:52Oxidatie...
Oxidatie = de gevreesde sluipmoordenaar van de boon
zuurstof erbij = zeg maar dag met je handje tegen de kostbare bonen

Aan de andere kant, toen Jan en ik nog de Woodward&Bernstein waren van het destijds toonaangevende Koffiee Thee & Cacao magazine hebben we geschreven over de Italiaanse koffiezaak in onze hoofdstad die de bonen expres bewaarde in kisten met overal luchtgaten en hij schepte de bonen dagelijks om zodat alle bonen voldoende lucht kregen om optimaal op smaak te geraken.

De juiste lucht geeft kwaliteitsoxidatie en waarborgt zo de ideale smaakbeleving
zuustof = de sleutel tot de topextractie

Het mes snijdt aan heel veel kanten.