Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: zo 14 feb 2021, 13:42
Die crunchy korst is na het bakken zo lekker. Bak je ze opnieuw op de volgende dag weer op?
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Nee.Gewoon opeten.Had er drie willen bakken maar die yoghurt maakte het zo'n klef zooitje dat iker meel bij heb moeten doen.gilleko B. schreef: zo 14 feb 2021, 13:42 Die crunchy korst is na het bakken zo lekker. Bak je ze opnieuw op de volgende dag weer op?
Niet zo lang geleden was dat ook bij mij zo. Van die platte pannekoeken. Ik beschik nu over een goede basisstarter die ik in een pot in de koelkast bewaar. Avondje tevoren 20 gr van eruit, dan 5 delen meel en 5 delen water. De volgende ochtend actief desem. Verhouding brood maken dan is desemstarter 1 op 2 delen water en 3 delen meel. Ik zelf mix het even, dan 1 uur autolyse. Dan 20,minuten in de mixer (na 10 minuten voeg ik zout toe) Vervolgens 3 uren 2 keer per uur stretch en fold. Dan in een glazen afsluitbare rechthoekige glazen bak in de ijskast. De volgende ochtend eruit, bak legen mbv kunststof deegschraper. Ik maak er dan een plat tapijt van (gaat goed als de gluten zich goed hebben gevormd). Dan 4 hoeken naar binnen vouwen en trek en rol een stukje. Dan zijkant stukje naar binnen en trek en rol. Is dat gebeurd dan opbollen en op spanning brengen. Maar ga binnenkort de " pleur bij elkaar" systematiek van Cremalover proberen. De laatste tijd heb ik T65 Frans meel gebruikt. Heb nu ook rogge en spelt. Ga daar binnenkort mee aanklooien. Daarna aan de espresso. Zie dat je een R58 hebt. Kan niet misgaan daarmee. Succes.Joste schreef:Bij mij rijzen ze tot nu toe nog te weinig. Dat moet ik wat beter onder de knie krijgen.
ja die gluten......fransg schreef: