Pagina 367 van 644

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 14 feb 2021, 13:42
door gilleko B.
Die crunchy korst is na het bakken zo lekker. Bak je ze opnieuw op de volgende dag weer op?




Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 14 feb 2021, 14:00
door cremalover
gilleko B. schreef: zo 14 feb 2021, 13:42 Die crunchy korst is na het bakken zo lekker. Bak je ze opnieuw op de volgende dag weer op?

Afbeelding
Nee.Gewoon opeten.Had er drie willen bakken maar die yoghurt maakte het zo'n klef zooitje dat iker meel bij heb moeten doen.
Weer niks gewogen maar alles bij mekaar gepleurd

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 14 feb 2021, 15:33
door Joste
Bij mij rijzen ze tot nu toe nog te weinig. Dat moet ik wat beter onder de knie krijgen.
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 14 feb 2021, 17:10
door gilleko B.
Joste schreef:Bij mij rijzen ze tot nu toe nog te weinig. Dat moet ik wat beter onder de knie krijgen.
Afbeelding
Niet zo lang geleden was dat ook bij mij zo. Van die platte pannekoeken. Ik beschik nu over een goede basisstarter die ik in een pot in de koelkast bewaar. Avondje tevoren 20 gr van eruit, dan 5 delen meel en 5 delen water. De volgende ochtend actief desem. Verhouding brood maken dan is desemstarter 1 op 2 delen water en 3 delen meel. Ik zelf mix het even, dan 1 uur autolyse. Dan 20,minuten in de mixer (na 10 minuten voeg ik zout toe) Vervolgens 3 uren 2 keer per uur stretch en fold. Dan in een glazen afsluitbare rechthoekige glazen bak in de ijskast. De volgende ochtend eruit, bak legen mbv kunststof deegschraper. Ik maak er dan een plat tapijt van (gaat goed als de gluten zich goed hebben gevormd). Dan 4 hoeken naar binnen vouwen en trek en rol een stukje. Dan zijkant stukje naar binnen en trek en rol. Is dat gebeurd dan opbollen en op spanning brengen. Maar ga binnenkort de " pleur bij elkaar" systematiek van Cremalover proberen. De laatste tijd heb ik T65 Frans meel gebruikt. Heb nu ook rogge en spelt. Ga daar binnenkort mee aanklooien. Daarna aan de espresso. Zie dat je een R58 hebt. Kan niet misgaan daarmee. Succes.

Afbeelding









Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: zo 14 feb 2021, 21:43
door Joste
Dank voor je adviezen Gilleko. Ik denk dat mijn moederdesem al wel in orde is. Maar verder moet ik nog het nodige leren en ervaring opdoen.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 17 feb 2021, 20:13
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 18 feb 2021, 08:33
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 18 feb 2021, 08:56
door gilleko B.
fransg schreef:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
ja die gluten......

Afbeelding



Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 18 feb 2021, 15:50
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 18 feb 2021, 16:53
door Joste
Dat kan ook nog...geroosterde gluten