Op het moment 3 bonen op pot staan, Hunduras el pozo negro washed, Brute Bonen (melange) en gisteren aangekomen, de Malabar van Koepoort.
De laatste kan ik enkel van zeggen, ik heb mijn favoriete boon gevonden, niet specifiek Koepoort, al zijn de Malabar prachtig goud bruin (licht) gebrand, en is de smaak werkelijk uitmuntend! Nee, die Monsooned Malabar bonen, jemig wat een heerlijke espresso!
Na 3(!) Kilo zakken van de Malabar Herfstmix van het Hoofdkwartier ben ik maar op zoek gegaan naar een andere bron voor deze regio, dat zegt genoeg lijkt mij
De Honduras (de Maand December koffie van Het Hoofdkwartier) is ook een uitstekende boon, maar iets stekeliger van smaak als de Malabar, als je WDT & tampen niet helemaal perfect is, en hij iets steviger doorloopt neigt hij snel naar een harde, kantige smaak (geen idee hoe het anders te omschrijven), waar de Malabar veel vergevingsgezinder is.
De Brute Bonen is wat het is, een prima Middle of the road boontje, waar een mix van donkerder en lichter gebrande bonen een redelijk eindresultaat beloven, niet speciaal, niet opmerkelijk, geen zuur, weinig bitter een vleugje zoet maar niets uitgesproken, toch al met al een prima toetssteen om andere bonen tegen af te zetten, en onze volautomaat kan er zowaar ook redelijke koffie mee brouwen..