Pagina 381 van 644
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 18 mar 2021, 15:38
door cremalover
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 19 mar 2021, 08:57
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 19 mar 2021, 15:54
door gilleko B.
Wat een walgelijk mooie broden hier. Klopt het dat rogge en glutenvorming moeizamer gaat in vergelijk met bijvoorbeeld tarwebloem of meel? Hydratatie verhouding, bij rogge moet er ook meer water bij vermoed ik? Heb gister voor het eerst een deeg van rogge geprobeerd te maken maar de verhouding 1 deel desem, 2 delen water en 3 delen meel heeft tot een droge compacte niet luchtige drol geleid.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 19 mar 2021, 15:55
door gilleko B.
fransg schreef:gatbrodIMG_1185.jpg
Glory hole brood.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 19 mar 2021, 16:43
door bobbee
gilleko B. schreef:Wat een walgelijk mooie broden hier. Klopt het dat rogge en glutenvorming moeizamer gaat in vergelijk met bijvoorbeeld tarwebloem of meel? Hydratatie verhouding, bij rogge moet er ook meer water bij vermoed ik? Heb gister voor het eerst een deeg van rogge geprobeerd te maken maar de verhouding 1 deel desem, 2 delen water en 3 delen meel heeft tot een droge compacte niet luchtige drol geleid.
In rogge zitten nauwelijks gluten. Heb je 100% rogge gemaakt?
Rogge alleen beetje vormen.
https://youtu.be/H-8bZpQOM58
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 19 mar 2021, 17:07
door gilleko B.
bobbee schreef:gilleko B. schreef:Wat een walgelijk mooie broden hier. Klopt het dat rogge en glutenvorming moeizamer gaat in vergelijk met bijvoorbeeld tarwebloem of meel? Hydratatie verhouding, bij rogge moet er ook meer water bij vermoed ik? Heb gister voor het eerst een deeg van rogge geprobeerd te maken maar de verhouding 1 deel desem, 2 delen water en 3 delen meel heeft tot een droge compacte niet luchtige drol geleid.
In rogge zitten nauwelijks gluten. Heb je 100% rogge gemaakt?
Rogge alleen beetje vormen.
https://youtu.be/H-8bZpQOM58
Thanks yep, dacht al wat is dit nu? Nogmaals dank, wel fijn dat ik dat nu weet. Ik gooi het straks in de oven, kijken wat er gebeurt!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 19 mar 2021, 18:25
door Joste
100% rogge is inderdaad wel erg veel. Deze had ik twee weken geleden gemaakt, met rozinen erdoor. Was wel een gedoe, maar uiteidelijk goed gelukt
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 19 mar 2021, 18:32
door gilleko B.
OEF, wederom dank! Ik heb uiteindelijk er nog een deel tarwe doorheen geflikkerd, baalde van het deeg en heb er een, gefrustreerd, pijp van gedraaid. Tis een roggedrol geworden. Koelt nu af, ruikt zuur. Dadelijk,.thrillseeker als ik ben, een hap nemen.
Mooie pagina van jou, waarschijnlijk uit en nog mooier boek.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 19 mar 2021, 18:58
door Joste
gilleko B. schreef:OEF, wederom dank! Ik heb uiteindelijk er nog een deel tarwe doorheen geflikkerd, baalde van het deeg en heb er een, gefrustreerd, pijp van gedraaid. Tis een roggedrol geworden. Koelt nu af, ruikt zuur. Dadelijk,.thrillseeker als ik ben, een hap nemen.
Mooie pagina van jou, waarschijnlijk uit en nog mooier boek.
Stevige bolus! Komt uit Red zuurdesem,van Wouter Groeneveld
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 19 mar 2021, 20:06
door cremalover
Ik ben de beste broden gaan bakken toen ik de weegschaal uit de keuken heb verwijderd. Gewoon de zooi op gevoel bij mekaar pleuren. Al die recepten en dat gedoe met afwegen is niet nodig.