Pagina 384 van 644

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 22 mar 2021, 09:21
door Joste
Prachtig! Zou die waterfiltering daarbij een rol hebben gespeeld?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 22 mar 2021, 09:28
door bobbee
Ik merk dat mijn desem veel luchtiger is. Dus ja. In mijn geval wel. Maar dat is uiteraard in vergelijk met ons kraanwater.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: ma 22 mar 2021, 13:03
door gilleko B.
bobbee schreef:
Afbeelding


[img]https://up.picr.de/40807981pk.jpg[/img]

50% volkoren. Water gefilterd met mijn nieuwe Berkey waterfilter. Resultaat is geweldig ivm mijn vorige broden.
Hervorragend!!!

Afbeelding



Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 23 mar 2021, 12:04
door cremalover
Roggen met hydratatie ongeveer 75%.
Zoals te zien mooi op spanning en opgebold.
Alhoewel riggen gauw een kleverige brok wordt is het wel mogelijk om het te bollen.

Re: COVID-19 & de koffiewereld

Geplaatst: di 23 mar 2021, 12:06
door bobbee
En goed bebloemen.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 23 mar 2021, 15:09
door cremalover

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 23 mar 2021, 15:32
door bobbee
Dat is 100% rogge??

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 23 mar 2021, 16:08
door cremalover
bobbee schreef: di 23 mar 2021, 15:32 Dat is 100% rogge??
80% zelfgemalen rogge.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: di 23 mar 2021, 17:25
door Joste
Mooi hoor! Luchtiger dan je zou verwachten bij rogge. Wat voor oven gebruik je?

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 24 mar 2021, 16:18
door cremalover
Roggen met rozijnen.Vrij naar Frans Goddijn.