Pagina 385 van 644

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 24 mar 2021, 17:18
door Joste
Mooi! Ziet er wel weer heel anders uit.





Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 26 mar 2021, 08:41
door gilleko B.
Hulpvraag: kan je ook zelf koolhydraatloos brood maken, zo ja, hoe? Zal best een warme bakker zijn die dat ook verkoopt, maar lijkt mij leuker om het zelf te doen. E.e.a. i.v.m . gezondheidsredenen van mijn betere helft.




Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 26 mar 2021, 09:35
door cremalover
gilleko B. schreef: vr 26 mar 2021, 08:41 Hulpvraag: kan je ook zelf koolhydraatloos brood maken, zo ja, hoe? Zal best een warme bakker zijn die dat ook verkoopt, maar lijkt mij leuker om het zelf te doen. E.e.a. i.v.m . gezondheidsredenen van mijn betere helft.

Afbeelding
Tegenwoordig kan alles.
https://www.beekwilder.com/nl/decoratie ... rood-gebak

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 26 mar 2021, 09:56
door Dirk Jan
Koolhydraatloos zal moeilijk zijn, maar koolhydraatarm wel. Het tarwemeel en andere koolhydraatrijke melen worden er dan uitgelaten en vervangen door andere ingrediƫnten. zoek maar eens op koolhydraatarm broodbakken

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 26 mar 2021, 09:56
door fransg
In de jaren '60-'70-'80 was er in de Arnhemse Steenstraat (bekend van Monopoly) een banketbakker, Landman, die in de etalage een schaaltje verse roomsoesjes had staan. Dat wil zeggen, van gips. Destijds was het een chique winkel waar nette mensen kwamen, dwz gewoon volk dat bekakt deed. Soms als de winkelassistente niet keek stopte zo'n bontjas kakwijf weleens even snel een roomsoes in de mond en ontdekte dan tot haar schrik dat het droog en hard was...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 26 mar 2021, 10:11
door Joste
Heel goed! Zouden ze hier ook eens meer moeten doen!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 26 mar 2021, 10:12
door Joste
Hier wat voorbereidingen voor een koolhydratenbom
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 26 mar 2021, 11:54
door cremalover
fransg schreef: vr 26 mar 2021, 09:56 In de jaren '60-'70-'80 was er in de Arnhemse Steenstraat (bekend van Monopoly) een banketbakker, Landman, die in de etalage een schaaltje verse roomsoesjes had staan. Dat wil zeggen, van gips. Destijds was het een chique winkel waar nette mensen kwamen, dwz gewoon volk dat bekakt deed. Soms als de winkelassistente niet keek stopte zo'n bontjas kakwijf weleens even snel een roomsoes in de mond en ontdekte dan tot haar schrik dat het droog en hard was...
Ik ken een viswinkel met plastic makrelen.Heeft lang geduurd eer ik door had dat ze nep waren.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 26 mar 2021, 12:15
door Dirk Jan
bobbee schreef: do 17 dec 2020, 21:06 Nee hoor. Is niet off topic, hoort er allemaal bij. Wij maken pindakaas ook zelf en dan in de Vitamix. Ideaal.
Ik ben op zoek naar een machine om ook zelf pindakaas te maken en vind de aanschaf best wel prijzig. Welke types gebruiken jullie? Ik zie het merk Vitamix, welk type? En Blendtec en Megamix. Begrijp dat een stevige motor vereist is, zo'n 1000 watt?
Hebben jullie nog andere tips voor mij?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 26 mar 2021, 13:40
door cremalover
Dirk Jan schreef: vr 26 mar 2021, 12:15
bobbee schreef: do 17 dec 2020, 21:06 Nee hoor. Is niet off topic, hoort er allemaal bij. Wij maken pindakaas ook zelf en dan in de Vitamix. Ideaal.
Ik ben op zoek naar een machine om ook zelf pindakaas te maken en vind de aanschaf best wel prijzig. Welke types gebruiken jullie? Ik zie het merk Vitamix, welk type? En Blendtec en Megamix. Begrijp dat een stevige motor vereist is, zo'n 1000 watt?
Hebben jullie nog andere tips voor mij?
Ik heb jarenlang zelf pindakaas gemaakt omdat ik geen liefhebber van de toevoegingen was.
Tegenwoordig kun je overal 100% puur kopen en hoef ik het gelukkig niet meer te doen.
Ik gebruikte een simpele keukenmachine.