Re: Wat drink je nu?
3921LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Espresso aangelengd met warme Chocomel en verder als Cappuccino.Frup schreef: Vervolgens naar ‘Nur Coffee’ gegaan, die goede kofffie zou maken. Daar heb ik voor het eerst een Wiener Melange gedronken. Die werd met zorg bereid. Man! (voel je vrij om hier vrouw te lezen), dat was wel heel erg lekker.
Van de weeromstuit ben ik vergeten een foto te maken.
Als we weer thuis zijn ga ik het recept opzoeken en het zelf maken. Is het recept bij iemand hier bekend?
Welkom, je zou deze post beter in het stel je voor topic kunnen plaatsen.Saritas schreef:Hi all,
Ben nieuw hier en ook nieuw in de wereld van verse koffies.
Ik drink momenteel de Honduras Marcala Comsa van Brandzaak. Middels proefpakket 6 smaken daar aan het testen (allen Arabica), maar nog niet echt de smaak gevonden die ik zoek (ik zoek de smaak van de Nespresso Kazaar, blijkens website een maling met Robusta).
Hiervoor heb ik 2 koffiebonen van SimonLevelt geprobeerd. Tot heden vond ik de ‘Barista’ van SimonLevelt het dichts komen bij de smaak die ik zoek (zit Robusta in).
Zijn er tips welke koffiebonen ik zeker eens moet proberen? Ik drink veelal een cappuccino of een Americano, zo nu en dan ook een espresso shot op vanille ijs.
Wat ik zoek:
- stroperige textuur, met goede crema laag.
- koffie waarbij bitterheid door cappuccino met melk heen nog goed te proeven is. De sterkere koffies van Brandzaak heb ik dit niet in kunnen vinden (koffie/caramel tonen zijn echt anders tov de Kazaar)
- gevoelsmatig denk ik dat een mengsel met Robusta en meer donker gebrande koffies zijn wat ik zoek. Of is dat vloeken in de kerk?
PS ik gebruik een Sage Barista Express Impress met automatische dosering/tampen en doe een shot van 1:2 ratio obv 25sec shot tijd. Machine helpt al goed bij consistentie.