Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 10 apr 2021, 22:03
Een mooie lange. Aanstekelijk al die getoonde broden.
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Zou meer hydratatie ook leiden tot meer luchtigheid zich uitend in meer van die luchtgaten? Zal van het weekeinde weer eens een speltbrood maken. Daar is het mij eens goed gelukt.fransg schreef:Ja ik krijg het nou door, geloof ik. Ik moest het gewoon meer tijd geven. Straks ook weer eens wat meer tarwe volkoren erdoorheen naast de rogge volkoren die erin zit. Dat kan wel lijden.
Meer nat geeft meer gisting denk ik, maar er moet een evenwicht zijn tussen bubbelende blubber en elastische vorm, tussen een bol die zich op wil blazen in de oven maar aan de buitenkant al te droog is om te groeien en een bol die uitlubbert tot pannenkoek. Daar ergens komt de routine, het gevoel voor timing, en dat moet ik nog beter leren. Voor cremalover heeft dat allemaal al geen geheimen meer.gilleko B. schreef: wo 14 apr 2021, 08:43Zou meer hydratatie ook leiden tot meer luchtigheid zich uitend in meer van die luchtgaten?
Ben blij dat je die rotgaten niet in je brood hebt.Ik haat die gaten.Een mooie fijne regelmatige structuur met kleine luchtgaatjes is wat ik wil. Niet van die gaten waar een half ei in past.gilleko B. schreef: wo 14 apr 2021, 08:43Zou meer hydratatie ook leiden tot meer luchtigheid zich uitend in meer van die luchtgaten? Zal van het weekeinde weer eens een speltbrood maken. Daar is het mij eens goed gelukt.fransg schreef:Ja ik krijg het nou door, geloof ik. Ik moest het gewoon meer tijd geven. Straks ook weer eens wat meer tarwe volkoren erdoorheen naast de rogge volkoren die erin zit. Dat kan wel lijden.