Pagina 394 van 644
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 14 apr 2021, 10:30
door fransg
mr Blanc schreef: wo 14 apr 2021, 10:25 Hydratatie is volgens mij wel een grote factor. daarnaast ook het eiwit gehalte volgens mij
Als bloem gebruik ik tarwe- "meel voor dumplings" van de "Hung Cheong Comapny" gekocht bij de Aziatische supermarkt waarin extra veel gluten zitten t.b.v. mooie dumplings. Of er ook extra eiwitten inzitten weet ik niet.
De rogge komt gewoon (ongemalen) van de Hollandse molenaar.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 14 apr 2021, 11:19
door cremalover
mr Blanc schreef: wo 14 apr 2021, 10:25
mooi die broden...een goede balans tussen lucht en compact! Moet zeggen dat ik ook voor luchtig ga maar ik kan ook inkomen in wat cremalover zegt! Smeer toch een stuk lekkerder! Hydratatie is volgens mij wel een grote factor in combi met vaker fold en stretch. daarnaast ook het eiwit gehalte volgens mij
Ik stretch en fold al een jasr helemaal niwt meer.
Voegt naar mijn idee weinig tot niks toe.
Ook zit mijn hydratatie behoorlijk laag.Schat tegen de 70% of minder.
Bij mij moet het snel en simpel.
Net als met koffie.Het hobby gedeelte is er wel van af.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 14 apr 2021, 12:57
door mr Blanc
cremalover schreef: wo 14 apr 2021, 11:19
mr Blanc schreef: wo 14 apr 2021, 10:25
mooi die broden...een goede balans tussen lucht en compact! Moet zeggen dat ik ook voor luchtig ga maar ik kan ook inkomen in wat cremalover zegt! Smeer toch een stuk lekkerder! Hydratatie is volgens mij wel een grote factor in combi met vaker fold en stretch. daarnaast ook het eiwit gehalte volgens mij
Ik stretch en fold al een jasr helemaal niwt meer.
Voegt naar mijn idee weinig tot niks toe.
Ook zit mijn hydratatie behoorlijk laag.Schat tegen de 70% of minder.
Bij mij moet het snel en simpel.
Net als met koffie.Het hobby gedeelte is er wel van af.
Ja doelde ook juist op minder grote gaten. 70% is best wel hoog volgens mij
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 14 apr 2021, 12:58
door mr Blanc
mr Blanc schreef: wo 14 apr 2021, 12:57
cremalover schreef: wo 14 apr 2021, 11:19
mr Blanc schreef: wo 14 apr 2021, 10:25
mooi die broden...een goede balans tussen lucht en compact! Moet zeggen dat ik ook voor luchtig ga maar ik kan ook inkomen in wat cremalover zegt! Smeer toch een stuk lekkerder! Hydratatie is volgens mij wel een grote factor in combi met vaker fold en stretch. daarnaast ook het eiwit gehalte volgens mij
Ik stretch en fold al een jasr helemaal niwt meer.
Voegt naar mijn idee weinig tot niks toe.
Ook zit mijn hydratatie behoorlijk laag.Schat tegen de 70% of minder.
Bij mij moet het snel en simpel.
Net als met koffie.Het hobby gedeelte is er wel van af.
Ja doelde ook juist op minder grote gaten. 70% is best wel hoog volgens mij maar hangt dan weer af van het meel dat je gebruikt. Maar voor het snel en simpel maak je volgens mij geen Desem brood...je moet een hoop geduld hebben
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 14 apr 2021, 13:11
door cremalover
mr Blanc schreef: wo 14 apr 2021, 12:58
mr Blanc schreef: wo 14 apr 2021, 12:57
cremalover schreef: wo 14 apr 2021, 11:19
Ik stretch en fold al een jasr helemaal niwt meer.
Voegt naar mijn idee weinig tot niks toe.
Ook zit mijn hydratatie behoorlijk laag.Schat tegen de 70% of minder.
Bij mij moet het snel en simpel.
Net als met koffie.Het hobby gedeelte is er wel van af.
Ja doelde ook juist op minder grote gaten. 70% is best wel hoog volgens mij maar hangt dan weer af van het meel dat je gebruikt. Maar voor het snel en simpel maak je volgens mij geen Desem brood...je moet een hoop geduld hebben
Nee hoor.
Om 9.00 gemengd.en 4 uur latenstaan.Nu opgebold.
Om 5uur heb ik weer twee broden.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 14 apr 2021, 13:25
door cremalover
En klaar.
Wetkzaamhedentot nu toe 3 minuten.
Re: Brewler
Geplaatst: wo 14 apr 2021, 14:04
door bobbee
Ja, ik doe het nu ook zeer eenvoudig. Min of meer zoals je omschrijft. Ik gebruik de biologische bloem van de lidl a 99 cent per kg icm versgemalen graan. Qua hydratatie zit ik op 65 tot 68%. Het brood rijst lekker, bolt eenvoudig op en het smaakt opperbest. Ik gooi er soms wat doorheen, soms niet. Gisteren hazelnoten en rozijnen bijvoorbeeld.
Lekker met honing van de koffiebloesem!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 14 apr 2021, 14:23
door Joste
Dan ga ik ook maar eens iets lager zitten met de hydratatie. Ik zat steeds op iets van 73% en dan was het bij mij toch wel wat moeilijk in vorm te krijgen. Had wel een mooi egaal brood, wel genoeg lucht geen grote gaten.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 14 apr 2021, 15:51
door bobbee
Ik heb dat jarenlang geprobeerd. 72 % en hoger. De Nederlandse bloem en meel trekt dat volgens mij niet. Ik ben ermee gestopt en kan nu ontspannen heerlijk zuurdesem brood bakken.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: wo 14 apr 2021, 16:28
door cremalover
De 5 minuten broden vers uit de oven.
20% zeklfgemalen Duits Rogge,
45% T110 .
45% bloem.
Hydratatie ongeveer 73.5%.