Pagina 397 van 644
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 15 apr 2021, 12:06
door bobbee
Ja, dat wel. Wat ik koop in supermarkt zit in plastic verpakt en veel langer dan dit deeg.
Het blijft een keuze. Je kunt zo'n plastiek gaasje wel mooi afspoelen onder het hete water en gaat niet schimmelen of plakkerig worden dan!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 15 apr 2021, 13:37
door gilleko B.
cremalover schreef:bobbee schreef: do 15 apr 2021, 10:42
Ok. Ik weet niet hoe die zakjes zijn he.
En, water op deeg sprayen voordat het de oven ingaat.
Ik stoom altijd met de plantenspuit.
Ik heb een stoomovens maar gebruik ook gewoon de Gardenaspuit 2 keer. Slim die gatenzakjes. Je moet er maar opkomen.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 15 apr 2021, 13:55
door bobbee
Ja. Dat stomen met de plantenspuit IN de oven deed ik ook. Maar probeer eens wat ik zeg, spuit de deegbol voordat je hem de oven in doet EN spuit in de oven. Ik dek ook de ontluchtingsgaten af met een theedoek. Bij mijn oven kan dat. Idee kwam in mij op omdat prof ovens damp sleuven hebben en openingen om de damp af te voeren wanneer de bakker dat wilt.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: do 15 apr 2021, 20:49
door gilleko B.
bobbee schreef:Ja. Dat stomen met de plantenspuit IN de oven deed ik ook. Maar probeer eens wat ik zeg, spuit de deegbol voordat je hem de oven in doet EN spuit in de oven. Ik dek ook de ontluchtingsgaten af met een theedoek. Bij mijn oven kan dat. Idee kwam in mij op omdat prof ovens damp sleuven hebben en openingen om de damp af te voeren wanneer de bakker dat wilt.
Ik spuit op dezelfde manier maar wist niet dat je de ontluchtingsgaten kon afsluiten in de oven. Mooie info.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 16 apr 2021, 14:20
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: vr 16 apr 2021, 17:03
door mr Blanc
Een drieling
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 17 apr 2021, 10:29
door bobbee
gilleko B. schreef:bobbee schreef:Ja. Dat stomen met de plantenspuit IN de oven deed ik ook. Maar probeer eens wat ik zeg, spuit de deegbol voordat je hem de oven in doet EN spuit in de oven. Ik dek ook de ontluchtingsgaten af met een theedoek. Bij mijn oven kan dat. Idee kwam in mij op omdat prof ovens damp sleuven hebben en openingen om de damp af te voeren wanneer de bakker dat wilt.
Ik spuit op dezelfde manier maar wist niet dat je de ontluchtingsgaten kon afsluiten in de oven. Mooie info.
Als er in de handleiding staat dat je nooit en te nimmer de luchtgaten mag afsluiten, dan weet je dat het kan.
Ja, beetje recalcitrant maar goed: alles voor een goed brood!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 17 apr 2021, 14:06
door bobbee
Bloem, emmer tarwe, olijfolie, rozemarijn kruid, zout,
, desem.
68% hydratatie.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 17 apr 2021, 14:19
door fransg
Voorbeeldig
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Geplaatst: za 17 apr 2021, 14:34
door bobbee
Dank je. Ook geen gesleep met pyrex ovenschotels, zware gietijzeren pannen. Gewoon zo op de bakplaat.