Re: Machines met korte opwarmtijd
Geplaatst: do 15 sep 2022, 21:35
Volgens mij kun je de opwarmtijd van een E61 verkorten door een espresso te maken (die je dan gewoon wegmikt).
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Dat zou kunnen verklaren waarom de temp hier soms hard zakt na stomen of zetten van een espresso. Thanks.ErikW schreef: do 15 sep 2022, 21:31 Weet ik ook niet precies maar i k zou denken dat de temperatuur van de groep niet inzakt na het zetten van een koffie espresso.
Oja. en dat zonder storingen van 2017 tot heden , heeft geen koperen boilers maar 2 van rvs ,en een verwarmde zetgroep ,van oudsher word er koper voor de boilers gebruikt is dat een voordeel? ik denk het niet rvs is lastiger te bewerken de aansluitingen worden geschroefd of tig gelast, geen solderingen , in mijn ogen beter.Ben70 schreef: vr 16 sep 2022, 18:07 In jullie ogen is mijn apparaat waarschijnlijk 3 x niks of zelfs 4 x niks de Solis Barista Triple Heat - 1011 maar deze jongen heeft wel na 5 minuten een apparaat wat op bedrijfs temperatuur is en een bak heerlijke espresso ,wat kan het koffie leven toch simpel zijn.
Daar gaat het om, tevredenheid is doorslaggevend.
Materiaal houd goed warmte vast, of materiaal geleid goed ,het is het een of het ander ,beiden is niet mogelijkVerenjano schreef: zo 18 sep 2022, 19:10 Begrijp ik nou goed dat het een dual boiler is met HX? Wat is daar het voordeel van?
Wbt koper vs rvs, ik heb altijd begrepen dat koper warmte goed vasthoudt/geleidt en minder gevoelig is voor kalk. Verder ben ik op dat gebied geen techneut, dus zijn er vast mensen die er meer van weten.
Welke fabrikanten zijn volgens jou 'vastgeroest'?Ben70 schreef: ma 19 sep 2022, 13:39de meeste fabrikanten zijn vastgeroest in de oude methodes, E61 uitvinding is al 60 jaar oud, zou er in die 60 jaar geen verbeteringen uitgevonden zijn?