Pagina 5 van 15
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
Geplaatst: do 29 aug 2013, 15:02
door Erik82
Waarschijnlijk ben je de melk alleen maar circuleren en niet eerst aan het stretchen wat betekent dat je de stoomtip aan het begin al te diep in de melk hebt zitten en niet het "scheurende krant" geluid krijgt. Eerst stretchen totdat de melk de helft in volume toe is genomen en dan pas dieper. In dit geval eerder teveel schuim dan te weinig om het gevoel te krijgen.
Zelfs met mijn Cremina met 0,8 bar druk kun je goed melk opschuimen dus met die machine van jou zou het zeker goed moeten komen. Als de melk heet wordt kun je ook stretchen.
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
Geplaatst: zo 17 nov 2013, 22:46
door paultje_bos
Super handleiding, dan dacht ik al "wat" te weten van een kopje espresso zetten, maar blijkbaar was dat gewoon oerhollandse zelfvertrouwen. Ik ga lekker door met leren en verfijnen van mn kennis via deze site.
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
Geplaatst: vr 31 jan 2014, 10:31
door nijenhuis01
Ik heb hier als mega beginner SUPER veel aan! Top
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
Geplaatst: do 06 feb 2014, 17:43
door RemcovH
Hartelijk dank voor de mooie handleiding!
Ik ben een grote koffie-fan en kan vooral 's ochtends niet zonder mijn espresso. Helaas weet ik niet veel over koffie, dat probeer ik nu te veranderen. Daarvoor is de handleiding ideaal!
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
Geplaatst: do 06 feb 2014, 20:18
door SteefM
Goed om te horen dat het nog wordt gevonden en gewaardeerd!
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
Geplaatst: vr 07 feb 2014, 09:39
door matdejong
Ik ben ook nieuw hier en ben een paar dagen terug lid geworden en doe niets anders dan dit soort handleidingen doorlezen. Het wordt zeker nog gewaardeerd!
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
Geplaatst: vr 07 feb 2014, 09:49
door @3aan
Was elke nieuwkomer maar zo gemotiveerd om deze moeite te nemen en niet alleen maar een vraag neerplempen om een antwoord op stel en sprong te verwachten, mooi dat je het gevonden hebt en welkom.
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
Geplaatst: vr 14 feb 2014, 13:31
door RicoVanRuben
Hallo iedereen! Ik hoop dat ik hier veel leren
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
Geplaatst: do 08 mei 2014, 17:29
door Atomic2005
Ook ik heb als beginner hier veel nuttige tips gevonden!
Ik ga eerst (veel) lezen voor ik mijn "domme" beginnersvragen hier neer parkeer..
Ben sinds 2 dagen in het bezit van een QuickMill 820 en ben inmiddels een paar liter volle melk verder; Oefenen oefenen oefenen.......
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
Geplaatst: do 08 mei 2014, 18:04
door Spironski
Atomic2005 schreef:Ook ik heb als beginner hier veel nuttige tips gevonden!
Ik ga eerst (veel) lezen voor ik mijn "domme" beginnersvragen hier neer parkeer..
Ben sinds 2 dagen in het bezit van een QuickMill 820 en ben inmiddels een paar liter volle melk verder; Oefenen oefenen oefenen.......
Ach je weet het hè: domme vragen bestaan niet. Dus stel ze gerust, maar dan niet in dit topic, maar open b.v. een nieuw draadje in het daarvoor bestemde subforum.
Die 820 moet goede espresso kunnen zetten en zelfs behoorlijk melk kunnen opschuimen. Welke maler heb je erbij?